Ζουμερά καλαμάκια με λουκάνικο και λαχανικά

Ζουμερά καλαμάκια με λουκάνικο και λαχανικά

Ένα από τα πιο κλασικά, νόστιμα και γρήγορα ορεκτικά είναι να κάνετε αυτοσχέδια σουβλάκια με ό,τι έχετε στο ψυγείο σας. Δοκιμάστε πολλά λαχανικά και μικρές μπουκίτσες από κρέας και οι καλεσμένοι σας θα μείνουν ευχαριστημένοι.

Υλικά

460γρ. λουκάνικα της αρεσκείας σας (αν είναι μεγάλα κόψτε σε φετούλες)

2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

1/3 φλιτζανιού μαϊντανό

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

1 κρεμμύδι κομμένο

Μανιτάρια κονσέρβας

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1.Προθερμαίνετε τον φούρνο στο γκριλ σε μέτρια φωτιά. Βάζετε πάνω τα λουκάνικα και μαγειρέψτε τα για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά. Στη συνέχεια βάλτε τα λαχανικά και τα μανιτάρια να ψηθούν και αυτά από τις δύο πλευρές. Σε ένα μπολ βάζετε το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό και το σκόρδο με λίγο λαδάκι. Βουτήξτε μέσα τα λουκανικάκια και τα λαχανικά. Πάρτε ξυλάκια για σουβλάκια και καρφώστε ένα-ένα τα υλικά. Περάστε τα με λίγο λάδι.

2.Ψήστε τα καλαμάκια στο γκριλ για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά τα υλικά. Σερβίρεται αφού πρώτα τα ραντίσετε με λίγο χυμό λεμόνι εάν επιθυμείτε.