Σπιτική κομπόστα από αχλάδια
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ
Ένα πολύ απλό γλυκό που δεν χρειάζεται πολλά υλικά και πολύ κόπο είναι να κάνετε τα μήλα και τα αχλάδια που σας έχουν περισσεύσει κομπόστα. Είναι ο ιδανικός τρόπος για να βγάλετε όλη την μυρωδιά των φρούτων αυτών και να τα απολαύσετε ζεστά και πεντανόστιμα.
Υλικά
8 μέτρια αχλάδια
2 κούπες κόκκινο κρασί
1 κούπα ζάχαρη
2 κουτ. σούπας λικέρ
Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε τα αχλάδια -χωρίς να κόψετε τα κοτσάνια. Μέχρι να τα καθαρίσετε όλα, ρίχνετε ένα-ένα σε χυμό λεμονιού για να μην ροδίσουν.
2. Ρίχνετε σε μία κατσαρόλα το κρασί και την ζάχαρη. Όταν πάρει μία βράση βάζετε και τα αχλάδια. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφαιρείτε από το σιρόπι και τα σερβίρετε.
3. Συνεχίζετε, να βράζετε το σιρόπι για λίγα λεπτά στην κατσαρόλα, χωρίς καπάκι, μέχρι να δέσει. Προσθέτετε το λικέρ, ανακατεύετε και ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα αχλάδια.