Πικάντικες patatas bravas
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Μια παραδοσιακή συνταγή από την ηλιόλουστη Ισπανία, πολύ αγαπητή και δημοφιλής. Οι patatas bravas γίνονται πολύ γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, και αποτελούν μια εξαιρετική λύση για ένα νόστιμο, χορταστικό και πρωτότυπο πιάτο.
Υλικά
½ κιλό πατάτες
200-250γρ. μαγιονέζα
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτα
ταμπάσκο
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1.Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες και τις κόβετε σε μεγάλους κύκλους.
2.Αρχικά τις τηγανίζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και στη πορεία δυναμώνετε πολύ τη φωτιά μέχρι να γίνουν τραγανές απ' έξω.
3.Τις βγάζετε από το τηγάνι και τις βάζετε σε μια πιατέλα αλατίζοντάς τες.
4.Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τη σάλτσα ντομάτας, τη μαγιονέζα και το ταμπάσκο (ποσότητα ανάλογη με το πόσο πικάντικη θέλετε τη σος) και απλώνετε το μείγμα πάνω στις ζεστές πατάτες.