Βρήκαμε τον τρόπο να κρύψουμε μια γλυκοπατάτα μέσα στο πιο σοκολατένιο γλυκό
Γλυκοπατάτα στο γλυκό; Ναι ναι!
Ας αρχίσουμε από το δεδομένο: Oι γλυκοπατάτες έχουν λιγότερες θερμίδες από τις πατάτες (100 γρ. πατάτα ψητή ή βραστή με τη φλούδα χωρίς αλάτι/149 θερμίδες, 100 γρ. γλυκοπατάτα ψητή η βραστή με τη φλούδα χωρίς αλάτι 90 θερμίδες).
Και δεν είναι μόνο οι θερμίδες. Η τάση θέλει να αφαιρούμε ζάχαρη από τα γλυκά και να προσθέτουμε γλυκοπατάτα, που χαρίζει ζουμερό αποτέλεσμα και την ίδια γλύκα. Η Κλειώ Δημητριάδου, διαιτολόγος- διατροφολόγος, δοκίμασε την πλέον διάσημη συνταγή στο Pinterest για σοκολατένιο αμαρτωλό γλυκό με γλυκοπατάτα.
Η ίδια γράφει χαρακτηριστικά στο λογαριασμό της στο Instagram:
«Αυτή τη συνταγή την ειδα να κυκλοφορεί πολύ στο pinterest και τη δοκίμασα επείδη ειναι κατάλληλη και για άτομα με ευερέθιστο έντερο (#fodmap)».
Υλικά και εκτέλεση:
Βάζουμε μια γλυκοπατάτα βρασμένη και αλεσμένη στο μπλέντερ (ο πουρές να βγαίνει περίπου 2/3 του φλυτζανιού. Προσθέτουμε 2 κ.σ. κακάο, 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου, 4 κ.σ. φυστικοβούτυρο.
Αναμειγνύουμε τα υλικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 175 βαθμούς
Σε αυτη τη δοσολογια βγαίνουν 5 κομματάκια των 150 θερμίδων.