Αυτά είναι τα μυστικά της γιαγιάς για την τέλεια σπιτική μαγειρίτσα

Αυτά είναι τα μυστικά της γιαγιάς για την τέλεια σπιτική μαγειρίτσα

Μαγειρίτσα σαν της γιαγιάς

Όσο ο παππούς έψηνε γαρδουμπάκια μετά την πρώτη Ανάσταση το Μεγάλο Σάββατο, η γιαγιά ετοίμαζε πάντα τη μαγειρίτσα, την σούπα που μπορεί να σε τρελάνει μετά από νηστεία πενήντα ημερών.

Μερακλού η γιαγιά, μερακλήδες κι εμείς που μπορεί να μένουμε σπίτι αλλά την μαγειρίτσα μας θα την απολαύσουμε 12 και πέντε νταν.

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα κι έχεις όλο τον χρόνο να προετοιμαστείς με τα απαραίτητα.

Ξεκινάμε! Έντερα: Η γιαγιά τα έπλενε σχολαστικά, μιλάμε για μισή ώρα και βάλε κάτω από τρεχούμενο νερό. Εσύ αν έχεις κρεοπώλη που εμπιστεύεσαι, ζήτα να κάνει την δουλειά για σένα.

Μην μπεις στη διαδικασία να βάλεις πολλά υλικά. Η βασική συνταγή θέλει μόνο τα εντερικά, ελάχιστο ριζάκι γλασέ ή καρολίνα και άνηθο να μοσχοβολήσει ο τόπος.

Το έξτρα μυστικό είναι ένα ποτηράκι λευκό κρασί μετά το σοτάρισμα των εντερικών και συκωτιών, θα εξατμιστεί και θα δώσει την σπιρτάδα της γιαγιάς στην σούπα.

Το ρύζι μην το βιαστείς να το προσθέσεις, περίμενε να ψηθούν όλα τα υπόλοιπα και βάλτο στο τελευταίο τέταρτο.

Δες ακόμα δύο μυστικά στην gallery

Για το μαγικό αυγολέμονο θα χρειαστείς:

2 αυγά
τον χυμί από 1 ½ – 2 λεμόνια
1 κ.γ. κορνφλάουρ

Μην σταματάς να χτυπάς με τον αυγοδάρτη μέχρι να αφρατέψει το αυγολέμονο .

Για να μην σου κόψει το αυγολέμονο, παίρνεις με την κουτάλα λίγο λίγο ζουμί από τη μαγειρίτσα και ανακατεύεις.

Βασική συνταγή μαγειρίτσας

Μισή συκωταριά βρασμένη και κομμένη σε μικρά κομματάκια
Εντεράκια
Κοιλιά
1 μαρούλι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο
2 μιση κούπες ρύζι καρολίνα
Χυμό απο 2 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι