Έχεις δοκιμάσει πίτσα κουνουπίδι; Η Μαρία Ηλιάκη σου έχει την top συνταγή για σένα
Ευκαιρία να τη φτιάξεις σήμερα
Η Μαρία Ηλιάκη περνάει πολύ δημιουργικά τον χρόνο της όλο αυτό το διάστημα του social distancing. Μας έδειξε ασκήσεις γυμναστικής, μας έδειξε smoothie για να ανανεώσουμε λίγο το πρωινό μας από τα συνηθισμένα, σήμερα θα δεις πως να φτιάξεις πίτσα. Μία πίτσα όμως διαφορετική από όλες τις άλλες.
Έχεις δοκιμάσει ποτέ πίτσα με ζύμη από κουνουπίδι; Αν όχι η σημερινή μέρα είναι ιδανική για να το επιχειρήσεις. Η παρουσιάστρια ανέβασε στο Instagram account της τη συνταγή κι εμείς δεν έχουμε παρά να τη δοκιμάσουμε, γιατί είμαστε και λιγάκι περίεργες. Και καταλαβαίνεις πως η «πίτσα» είναι η λέξη κλειδί όταν μιλάμε για φαγητό, ακόμη και αν η ζύμη είναι από κουνουπίδι.
Τι θα χρειαστείς για να τη φτιάξεις;
Για τη ζύμη κουνουπιδιού:
1 μέτριο κουνουπίδι (800 γρ. φουντάκια)
80 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
1 αυγό
35 γρ. αλεύρι αμυγδάλου (ή τριμμένο αμύγδαλο)
½ κ.γ αποξηραμένο σκόρδο
1 κ.γ αποξηραμένη ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
Για την πίτσα:
6 κ.σ σάλτσα ντομάτας
140 γρ. μοτσαρέλα
4 ντοματίνια σε φετάκια
5 φέτες κόκκινη πιπεριά
2 μανιτάρια σε φέτες
Η εκτέλεση για τη ζύμη είναι ακριβώς η ίδια που ακολουθείς και για την κανονική ζύμη.