Δροσερό punch με καρπούζι
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ
Είναι καλοκαίρι, η ζέστη είναι γεγονός και τα βαριά γλυκά δεν είναι τα πρώτα στις επιλογές μας. Χρειάζεστε κάτι δροσερό και ελαφρύ να ξεκινήσετε το δείπνο σας, που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο δροσερό από το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού, το καρπούζι. Ένα κοκτέιλ με καρπούζι είναι ό,τι πρέπει για να ενθουσιάσετε.
Υλικά
2 κούπες πουρέ καρπούζι
1 κούπα νερό
½ κούπα ζάχαρη
1 κουτάκι ανθρακούχα λεμονάδα
2 κούπες φρέσκο χυμό ανανά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο γλυκό φρούτο)
Τριμμένος πάγος
Εκτέλεση
1. Σε μία μικρή κατσαρόλα, φτιάξτε το σιρόπι, βάζοντας το νερό και την ζάχαρη να βράσουν σε σιγανή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
2. Χτυπήστε στο μπλέντερ το σιρόπι και το καρπούζι, μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια βάλτε το μείγμα σας σε μία μεγάλη κανάτα, προσθέστε την λεμονάδα, το χυμό και το πάγο και ανακατέψτε να ενωθεί το μείγμα. Σερβίρεται παγωμένο.