Τρία μυστικά για να φτιάξεις τις πιο νόστιμες πατάτες φούρνου
Οι τέλειες πατάτες φούρνου της γιαγιάς
Ένα είναι το ορεκτικό που μπορεί να αποθεώσει ή να χαντακώσει: Οι ψητές πατάτες φούρνου που είναι μαλακές μέσα και τραγανές απέξω.
Πώς θα πετύχεις αυτές τις πατάτες που έφτιαχνε η γιαγιά για να συνοδεύσεις κάθε κυρίως πιάτο;
Η προετοιμασία:
Διάλεξε πατάτες πλούσιες σε άμυλο για να είναι πραγματικά αφράτες εσωτερικά. Κόψε τις πατάτες σε ίσο μέγεθος. Έπειτα, θα βράσεις τις πατάτες αλλά με ειδικό τρόπο. Πρώτα θα τις βάλεις σε κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό και θα αφήσεις να πάρει μια βράση και έπειτα να μείνουν να βράζουν μόνο τέσσερα λεπτά.
Αποσύρεις από τη φωτιά, αφήνεις στην άκρη το νερό και πασπαλίζεις τις πατάτες με αλεύρι. Τέλος, τις βάζεις σε σουρωτήρι.
Το σωστό λάδι:
Οι περισσότεροι σεφ χρησιμοποιούν λίπος πάπιας για να ψήσουν τις πατάτες που έχει υψηλό σημείο καύσης και τέλεια γεύση. Αν θες μια vegeterian επιλογή, το κραμβέλαιο έχει ουδέτερο άρωμα και δεν καίγεται εύκολα. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο ζωμό λαχανικών.
Πόσο θα τις ψήσεις;
Αν ο φούρνος καίει, 25 λεπτά αρκούν για κάθε πλευρά. Βάλε τις πατάτες σε μια στρώση για να έχεις το τραγανό αποτέλεσμα εξωτερικά.
Μετάφερε τις πατάτες σε ζεστό σκεύος για να τις σερβίρεις.