Πώς τρώει η διαιτολόγος την πίτα λαχανικών; Δοκίμασέ την χωρίς αλεύρι ή φύλλο
Τώρα που θες να γλιτώσεις θερμίδες, κόψε και το αλεύρι και το φύλλο.
Είναι αυτή η εποχή που θες να φας κάτι γρήγορο, που έχεις βαρεθεί και την καραντίνα και το σπίτι και που έχεις και στο μυαλό σου ότι σε λίγο θα βγούμε στις θάλασσες και το bikini body θα πρέπει να είναι άψογο.
Mια συνταγή της διαιτολόγου- διατροφολόγου Κλειώς Δημητριάδου μας θύμισε πως μια πίτα δεν χρειάζεται να μας γεμίσει με μπόλικες θερμίδες.
Η συνταγή θυμίζει την παραδοσιακή μπατζίνα και για τρία φλιτζάνια λαχανικά ελαφρώς ζεματισμένα (ουσιαστικά τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για να «μαραθούν» λίγο) προσθέτουμε τα εξής:
4 αυγά,
2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης,
150 γραμμάρια τυρί λευκό με χαμηλά λιπαρά,
αλατοπίπερο και
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Η εκτέλεση της συνταγής είναι απλά: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς κελσίου.
Η πίτα θα μας δώσει 10 κομμάτια (το καθένα όσο ένα φύλο μιας τράπουλας) και οι θερμίδες που θα πάρεις είναι μόνο 200.
Όσο για τα λαχανικά που θα επιλέξεις, μπορεί να είναι τα αγαπημένα σου. Η ειδικός προτίμησε σπανάκι, μανιτάρια και πράσο.
Δες το αποτέλεσμα στη gallery παρακάτω.