Καραμελωμένα φρούτα
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Το τέλειο επιδόρπιο μετά από ένα χορταστικό γεύμα. Ελαφρύ, υγιεινό και πολύ γρήγορο στην ετοιμασία του, ιδανικό για μικρούς και μεγάλους, μπορεί να γίνει με ότι φρούτα έχετε στο ψυγείο σας και συνοδεύεται με μια χορταστική μπάλα παγωτού.
Υλικά
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 γλυκάνισο
1 ξυλάκι κανέλα
2 γαρίφαλα
2 μήλα κομμένα στα τέσσερα
2 αχλάδια κομμένα στα τέσσερα
2 βανίλιες (φρούτα), καθαρισμένες και κομμένες
½ φλιτζάνι τσάι μήλο ή πορτοκάλι
4 κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι
παγωτό βανίλια
Εκτέλεση
1.Καθαρίζετε τα φρούτα, αφαιρείτε τη φλούδα και τα κουκούτσια και τα κόβετε στα τέσσερα.
2.Βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά να λιώσει, ανακατεύοντας που και που για να μην μαυρίσει στις άκρες.
3.Μόλις γίνει καραμέλα, προσθέτετε το βούτυρο και τα μπαχαρικά.
4.Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτετε τα φρούτα και ανακατεύετε καλά μέχρι να καραμελώσουν.
5.Προσθέτετε τον χυμό και το ρούμι, τα αφήνετε όλα μαζί να βράσουν για 5 λεπτά και μετά αφαιρείτε από τη φωτιά και τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν.
6.Τα σερβίρετε με μια γενναιόδωρη μπάλα παγωτό βανίλια.