Χοιρινό με ψητά τοματίνια
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΟΥΛΗΣ
Υλικά
3 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο
1,5 κιλό χοιρινό σπάλα
Χοντρό αλάτι και πιπέρι
2 κούπες τοματίνια
1/4 της κούπας φρέσκα φύλλα ρίγανης
Εκτέλεση
1. Ζεστάνετε δύο κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι.
2. Όταν κάψει ρίξτε το χοιρινό αφού το κόψετε σε λωρίδες.
3. Ρίξτε το αλατοπίπερο και ψήστε για πέντε με έξι λεπτά την κάθε πλευρά για να γίνει μισοψημένο το χοιρινό σας.
4. Βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το χοιρινό σας να πάρει θερμοκρασία δωματίου για πέντε λεπτά τουλάχιστον.
5. Καθαρίστε το τηγάνι και ρίξτε άλλη μία κουταλιά και αφήστε να κάψει.
6. Ρίξτε τα τοματίνια αφού τα κόψετε στη μέση και αλατοπίπερο.
7. Γυρίστε συχνά τα τοματίνια και αφήστε στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά για περίπου πέντε λεπτά.
8. Ανακατέψτε τα τοματίνια με τα φύλλα ρίγανης και περιχύστε πάνω τα κομμάτια του χοιρινού.