Μαγειρέψτε μία υπέροχη τηγανιά με μήλα, πατάτες και λουκάνικα
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΟΥΛΗΣ
Ένα υπέροχο φθινοπωρινό δείπνο που μπορείτε να κάνετε είναι η παραλλαγή της ελληνικής τηγανιάς στην οποία μπορείτε να δώσετε ευρωπαϊκό αέρα ακολουθώντας τη δική μας συνταγή.
Υλικά
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 μεγάλα λουκάνικα (κατά προτίμηση κοτόπουλου)
300 γρ. πατάτες χοντροκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 μήλο κομμένο σε 8 κομμάτια
1/3 κούπας μηλόξιδο
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Σε ένα πολύ μεγάλο ταψί λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
2. Κόψτε τα λουκάνικα σε τρία με τέσσερα κομμάτια και τηγανίστε τα μέχρι να γίνουν από κάθε πλευρά.
3. Προσθέστε τις πατάτες, τα κρεμμύδια και κομμάτια του μήλου.
4. Ανακατέψτε και αφήστε τα υλικά στο τηγάνι μέχρι να είναι έτοιμες οι πατάτες που θέλουν και την περισσότερη ώρα.
5. Ανακατέψτε το ξίδι και τη ζάχαρη και ρίξτε το μείγμα στο τηγάνι.
6. Κλείστε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήστε να βράσει η τηγανιά σας χαμηλή φωτιά για 8 με 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.