Μους σοκολάτας με αφράτα ζαχαρωτά
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Όλοι ξέρετε τα marshmallows, τα στρογγυλά, λευκά ζαχαρωτά που μοιάζουν ψεύτικα αλλά αν ψηθούν λίγο για να καραμελώσουν είναι η απόλυτη λιχουδιά –ή ακόμα και σκέτα. Φανταστείτε τα τώρα μέσα σε απαλή, παχύρευστη μους σοκολάτας. Το τέλειο γλυκό για μια αμαρτωλές στιγμές γεμάτες απόλαυση. Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος. Φτιάχνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά και χωρίς καθόλου κόπο.
Υλικά
150γρ.marshmallows κομμένα σε μικρά κομμάτια
50γρ. βούτυρο
250γρ. Chips σκούρας σοκολάτας ή ψιλοκομμένη κουβερτούρα
4 κ.σ. νερό
284ml. κρέμα γάλακτος
1-2 βανίλιες ή σπόρους από ένα μπαστουνάκι
Εκτέλεση
1.Βάζετε τα marshmallows σε μια μικρή κατσαρόλα, μαζί με το βούτυρο, τη σοκολάτα και τις 4 κουταλιές νερό. Ανακατεύετε με τη σπάτουλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν καλά.
2.Σε ένα μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια μέχρι να γίνει σαντιγί και, μόλις κρυώσει το μείγμα με τα marshmallows, την ρίχνετε μέσα και ανακατεύετε απαλά.
3.Μόλις γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, το αδειάζετε σε ψηλά ποτήρια ή μπολ, το στολίζετε με τρίμματα σοκολάτας ή marshmallows και σερβίρετε.