Η φασολάδα χωρίς λάδι που θα δώσει ένα νόστιμο twist στη νηστεία

Ε λοιπόν, έχουμε μια συνταγή για φασολάδα που όχι μόνο δεν θα καταλάβεις ότι δεν έχει λάδι αλλά θα θες να τη φας με την κουτάλα, έτσι όπως είναι στην κατσαρόλα.
Η νηστεία για πολλές και πολλούς σημαίνει (και) όχι λάδι. Δεν μπορεί, και η δικιά σου μαμά/θεία/γιαγιά θα έτρωγαν (ή τρώνε) φασολάδα αλάδωτη. Και κάπου εδώ σκέφτεσαι «Πολύ νερουλή και άγευστη βρε παιδί μου», έτσι;
Ε λοιπόν, έχουμε μια συνταγή για φασολάδα που όχι μόνο δεν θα καταλάβεις ότι δεν έχει λάδι αλλά θα θες να τη φας με την κουτάλα, έτσι όπως είναι στην κατσαρόλα. Για να τη φτιάξεις και εσύ θα χρειαστείς:
- 500 γρ. φασόλια μουλιασμένα για 1 βράδυ
- 3 λίτρα νερό
- 1 κύβο Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών
- 200 γρ. καρότα καθαρισμένα στη μέση
- 400 γρ. ξερά κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 2 κλωνάρια σέλερι σε μεγάλα κομμάτια
- 2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 2-3 φρέσκα φύλλα δάφνης
- 4 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες, ολόκληρες, κοπανισμένες
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 μάτσακι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- χυμό από 2-3 λεμόνια
- ελαιόλαδο

Πάμε τώρα να δούμε πώς θα φτιάξεις τη φασολάδα. Ξεπλένεις καλά τα φασόλια από το πρώτο τους νερό και τα βάζεις σε βαθιά κατσαρόλα, ρίχνεις νερό να τα καλύψει καλά και τα βράζεις για 10 λεπτά. Στραγγίζεις τα φασόλια και πετάς το νερό. Μετά, βάζεις τα φασόλια ξανά στη βαθιά κατσαρόλα και ρίχνεις τα 3 λίτρα νερό με τον κύβο Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών για να να καλύψεις τα φασόλια εντελώς.
Βράζεις σε χαμηλή φωτιά και ξαφρίζεις. Στη συνέχεια, ρίχνεις στην κατσαρόλα τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σέλερι, το θυμάρι, το σκόρδο και τη δάφνη. Βράζεις τη φασολάδα χωρίς καπάκι σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαγειρευτούν τα φασόλια και να «σκάσει» η φλούδα τους. Ρίχνεις τα λαχανικά και τα μυρωδικά και η φασολάδα σου είναι έτοιμη.
Tip cheat:
- Για πιο «βαθιά» γεύση, ψήσε το σκόρδο (με τη φλούδα) στον φούρνο για 10 λεπτά πριν το προσθέσεις στην κατσαρόλα.
- Ρίξε τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών πριν ξεκινήσεις το βράσιμο των λαχανικών για να «μπει» η γεύση από την αρχή.

Καθόλου λάδι, ένα μικρό twist και έχεις μια φασολάδα καλύτερη από αυτή της μαμάς/θείας/γιαγιάς σου. Το περίμενες;
Και επειδή η φασολάδα δεν είναι το μόνο αγαπημένο, παραδοσιακό πιάτο που μπορεί να γίνει νηστίσιμο, check τα Knorr Cheat Sheets που ετοιμάσαμε για εσένα στο Instagram για να απογειώσεις κάθε αγαπημένη γεύση!