Σπανάκι με ντομάτες και κουκουνάρι από την Ιταλία

Σπανάκι με ντομάτες και κουκουνάρι από την Ιταλία

Αν έχετε βαρεθεί τα κρέατα και θέλετε να σερβίρετε κάτι υγιεινό και γευστικό η παρακάτω ιταλική συνταγή θα σας αποζημιώσει.

Υλικά
1 κιλό σπανάκι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
75 γρ. κουκουνάρι
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
50 γρ. βούτυρο
Ελάχιστο μοσχοκάρυδο
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση
1. Καθαρίστε, στραγγίξτε το σπανάκια και σκουπίστε το με μία καθαρή πετσέτα απαλά μέχρι να είναι εντελώς στεγνό.
2. Καβουρδίστε το κουκουνάρι σε ένα τηγάνι και βάλτε το στην άκρη.
3. Κάψτε το λάδι και ρίξτε σοτάρετε για πέντε λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
4. Προσθέστε τις ντομάτες, το σπανάκι, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο και σοτάρετε για τρία λεπτά.
5. Ρίξτε το αλατοπίπερο.
6. Ρίξτε το κουκουνάρι και σερβίρετε όσο το σπανάκι είναι καυτό.