Yπέροχες και εύκολες κροκέτες λαχανικών με σάλτσα από μέλι και μουστάρδα
Πατατοκροκέτες και κολοκυθοκροκέτες σκέτη νοστιμιά!
Μια πανεύκολη και απίστευτα νόστιμη συνταγή που θα σας δώσει ένα από τα καλύτερα σνακ που έχετε φάει ποτέ.
Υλικά
2 μέτριες πατάτες
1 1/2 φλιτζ, τριμμέννο τυρί Cheddar
1 μέτριο κολοκυθάκι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 αυγό
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
2 φλιτζ τριμμένη Παρμεζάνα ή γαλέτα ή cashews
Για την σως με μουστάρδα και μέλι
1 φλιτζ. μουστάρδα Dijon
1/4 φλιτζ. μέλι
Εκτέλεση
1. Βάλτε τις πατάτες με τη φλούδα μέσα σε κρύο νερό. Ανάψτε το μάτι και αφήστε τις να βράσουν μέχρι να είναι μαλακές όταν τις τρυπάτε με το πηρούνι. Σουρώστε και αφήστε τις να κρυώσουν εντελώς.
2. Στο μεταξύ, αν προτιμήσετε να χρησιμοποιήσετε cashews, απλώστε τα σε ένα ρηχό ταψί φούρνου, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και βάλτε τα να ψηθούν σε προθερμανσμένο φούρνο τους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Οταν κρυώσουν περάστε τα από το μουλτιπράκτικ.
3. Με ένα μαχαίρι αφαιρέστε τη φλούδα από τις πατάτες και τρίψτε της στη μεγάλη πλευρά του τρίφτη, μέσα σε ένα μπωλ. Τρίψτε και το κολοκυθάκι στην πιο μικρή πλευρά, ρίξτε και τα κρεμμυδάκια στο μπωλ, μαζί με το αυγό και αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε καλά το μείγμα και στη συνέχεια πάρτε μικρές ποσότητες με ένα κουτάλι και σχηματίστε τις κροκέτες. Πατήστε τις ελαφρά με το χέρι και περάστε τις και απο τις δύο πλευρές από την τριμμένη παρμεζάνα, τη γαλέτα ή τα τριμμένα cashews.
4. Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το λάδι, ρίξτε τις κροκέτες, λίγες κάθε φορά και τηγανίστε τις γρήγορα. Βάλτε τις σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίστε με τις υπόλοιπες.
5. Ανακατέψτε τη μουστάρδα με το μέλι μέχρι να ενωθούν καλά και σερβίρετε ως συνοδευτική σως με τις κροκέτες.