Δροσερή κρέμα λεμόνι για καλοκαιρινά απογεύματα
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Μια υπέροχη, ανάλαφρη, μυρωδάτη και λαχταριστή (μπορούμε να συνεχίσουμε με τα επίθετα για πάντα) κρέμα λεμόνι, πανεύκολη στη δημιουργία της και τόσο νόστιμη που μάλλον θα γίνει η αγαπημένη σας «παρέα» για το καλοκαίρι.
Υλικά
500ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
110γρ. ζάχαρη
50-60ml. χυμό λεμονιού
ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
1. Βάζετε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύετε καλά και την αφήνετε να βράσει.
2. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, κατεβάζετε τη θερμοκρασία σε μέτρια και αφήνετε για 3 λεπτά ακόμα.
3. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύετε καλά και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.
4. Την μοιράζετε σε μικρά μπολ και τα βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα.
Τips: Μπορείτε να προσθέσετε κομματάκια μπισκότου για έξτρα απόλαυση ή ό, τι άλλο επιθυμείτε.