Κοτόπουλο Cacciatore

Κοτόπουλο Cacciatore

Μια νόστιμη, Ιταλική συνταγή, με κοτόπουλο σε σάλτσα ντομάτας, εξαιρετική επιλογή για το Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι

Υλικά

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, σπασμένες
ελαιόλαδο
800 γρ τοματίνια
4 κγ μασκαρπόνε
μια χούφτα βασιλικού
6 στήθη ή και μπούτια κοτόπουλου, με την πέτσα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 C. Τσιγαρίστε, σε μεγάλο τηγάνι, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να αλλάξουν χρώμα.

Προσθέστε τα ντοματίνια, αλατοπιπερώστε, και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 10 – 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη σάλτσα. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατέψτε μέσα στη σάλτσα το μασκαρπόνε και μισή χούφτα βασιλικού, χοντροκομμένου με τα χέρια.

Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίστε για λίγο το κοτόπουλο και από τις δυο μεριές, μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρετέ το σε ένα ταψί και ρίψτε από πάνω την σάλτσα. Βάλτε το στον φούρνο για 25 – 30 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να έχει ψηθεί σωστά στο εσωτερικό του.
Σκορπίστε από πάνω τον υπόλοιπο βασιλικό.

Tip : Σερβίρετέ το με κάποιο κοντό είδος ζυμαρικού, όπως φουσίλι, ή με πατάτες ψητές στον φούρνο με ελαιόλαδο και δεντρολίβανο.