Γλυκό: αχλάδια ψητά με επικάλυψη σοκολάτας
Αν σας αρέσουν τα αχλάδια θα τα λατρέψετε σε αυτήν την εκδοχή τους με σοκολάτα σε ένα γλύκισμα που θα σας θυμίσει λίγο crumble.
Υλικά
6 μέτρια αχλάδια (800 γραμμάρια) αποφλοιωμένα, καθαρισμένα, και κομμένα το καθένα σε 8 κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
Για την επικάλυψη
50 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
1/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
1/3 του φλιτζανιού απλό αλεύρι
50 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
1/4 του φλιτζανιού καβουρδισμένα φουντούκια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Βάλτε τα αχλάδια, το χυμό λεμονιού, την κανέλα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
3. Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρέψτε για 10-12 λεπτά και μετά χωρίστε το μείγμα σε τέσσερα πυρίμαχα σκεύη.
4. Βάλτε όλα τα υλικά της επικάλυψης σε ένα μπολ και χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας ανακατέψτε μέχρι να το μείγμα σας να μοιάζει με τρίμματα φρυγανιάς. Πασπαλίστε τα αχλάδια που έχετε μοιράσει στα σκεύη και ψήστε στο φούρνο για 20-25 λεπτά.
5. Αφήστε τα γλυκά σας να κρυώσουν για 5 λεπτά και σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή περιχύστε με κρέμα γάλακτος.
Διαβάστε επίσης:
Γλυκό: τάρτα φρούτων με μασκαρπόνε
Γλυκό: crumble με μήλα και μούρα