Γλυκό: σπιτικό παγωτό βανίλια με λικέρ αμαρέτο

Γλυκό: σπιτικό παγωτό βανίλια με λικέρ αμαρέτο

Αν σας αρέσει η γεύση αυτού του ιταλικού λικέρ τότε θα λατρέψετε την παγωμένη εκδοχή του.

Υλικά
375ml κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
300ml γάλα
1 κλωνάρι βανίλια ανοιγμένο στη μέση
5 κρόκοι αυγού
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
60 ml λικέρ amaretto

Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το κλωναράκι βανίλιας σε μια κατσαρολίτσα και αφήστε το να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
2. Αφαιρέστε τον καρπό βανίλιας και χρησιμοποιήστε ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι για να ξύσετε τους σπόρους στο μείγμα της κρέμας.
3. Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη μαζί σε ένα μπολ μέχρι να πήξουν και σταδιακά ανακατέψτε το μείγμα κρέμας στο μείγμα των αυγών.
4. Μεταφέρετε σε μια καθαρή κατσαρόλα πάνω από χαμηλή φωτιά και μαγειρέψτε ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για 5 λεπτά (μέχρι η κρέμα να μένει πίσω μέρος της κουτάλας).
5. Αφήστε το μείγμα 5 λεπτά να κρυώσει και προσθέστε του το λικέρ.
6. Μεταφέρετέ το σε ένα μεταλλικό δοχείο, καλύψτε με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στην κατάψυξη για 6 ώρες.
7. Σπάστε το παγωτό με ένα μεταλλικό κουτάλι, μεταφέρετε τα κομμάτια του στο μπολ του μίξερ και χτυπήστε.
8. Επιστρέψτε το παγωτό στο μεταλλικό δοχείο και παγώστε για τουλάχιστον 4 ώρες πριν σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: παγωτό φράουλα με ξίδι βαλσάμικο

Γλυκό: παγωτάκια γιαουρτιού με φρούτα του πάθους και βατόμουρα

Γλυκό: υπέροχο σορμπέ καρπουζιού