Γλυκό: αχλάδια με βούτυρο και αμύγδαλα
Δώστε στα αχλάδια μια χρυσή εμφάνιση και φτιάξτε ένα γλυκό και θρεπτικό επιδόρπιο που θα γλύφετε τα δάχτυλά σας.
Υλικά
130 γραμμάρια βούτυρο
1/3 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
4-6 αχλάδια (ανάλογα με το μέγεθος), ξεφλουδισμένα, κομμένα στα τέσσερα και χωρίς κουκούτσια
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας μέλι
50 γραμμάρια αμύγδαλα, χοντροκομμένα
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα και το κρασί.
2. Ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
3. Προσθέτετε τα αχλάδια και τα «μαγειρεύετε», ανακατεύοντας μαλακά, για περίπου 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
4. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήσετε τα αχλάδια μέσα για να παραμείνουν ζεστά.
5. Μαλακώστε το υπόλοιπο βούτυρο και κτυπήστε το σε ένα μικρό μπολ με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνει το χρώμα του πιο ανοιχτό.
6. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και το μέλι και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
7. Προσθέστε τα αμύγδαλα και ανακατέψτε με ένα κουτάλι.
8. Σερβίρετε ζεστά τα αχλάδια με τους χυμούς τους και από πάνω βάλτε μια κουταλιά από την πάστα βουτύρου-αμυγδάλου.
9. Φάτε τα αχλάδια με τα χέρια ή με φρυγανισμένο ψωμί του τοστ.
Διαβάστε επίσης:
Γλυκό: αχλάδια ψητά με επικάλυψη σοκολάτας
Γλυκό: τάρτα φρούτων με μασκαρπόνε