Παπαρδέλες από τη Νάπολη με λουκάνικο, μελιτζάνα και καραμελωμένο κόκκινο κρεμμύδι
ΘΥΜΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
Μια πλούσια, χορταστική ρουστικ συνταγή από την Νότια Ιταλία
Υλικά
400 γρ Παπαρδέλες
300 γρ φρέσκο λουκάνικο
150 γρ ντοματίνια τσέρι
200 γρ μελιτζάνες
150 γρ κρεμμύδια
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κοφτό κγ ζάχαρη
3 κγ Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο
Θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίστε τις μελιτζάνες και κόψτε τις σε λωρίδες, τηγανίστε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, κατεβάστε από τη φωτιά και αλατίστε ελαφρά.
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, περάστε το από το τηγάνι, προσθέστε το κρασί και τη ζάχαρη και σιγοβράστε για 10 λεπτά, προσθέτοντας ελάχιστο νερό.
Ξεφλουδίστε το λουκάνικο και σοτάρετέ το σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τα ντοματίνια κομμένα σε κύβους, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Βράστε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά, σουρώστε τα και προσθέστε το λουκάνικο, βάλτε το κρεμμύδι στο κάτω μέρος του πιάτου και στρώστε από πάνω τα ζυμαρικά.
Γαρνίρετε με τις τηγανητές μελιτζάνες.