Aχλάδια ποσέ με κρασί και κανέλα
Μυρωδάτο κρασί, αχλάδια, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια σε έναν υπέροχο συνδυασμό.
Υλικά
2 φλιτζάνια κρασί marsala
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας
1 κλωνάρι βανίλιας, σχισμένο στη μέση
4 ξεφλουδισμένα αχλάδια
1/3 του φλιτζανιού τυρί μασκαρπόνε
1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
1. Βάλτε σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία το κρασί, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανίλια και 2 φλιτζάνια κρύο νερό. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
2. Προσθέστε και τα αχλάδια και καλύψτε με το καπάκι. Ανεβάστε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή και αφήστε τα υλικά σας να πάρουν μια βάση.
3. Χαμηλώστε τη φωτιά αρκετά και βράστε για μισή ώρα μέχρι τα αχλάδια να μαλακώσουν, γυρίζοντάς τα μια φορά στη μέση της διαδικασίας.
4. Προσεκτικά μεταφέρετε τα αχλάδια σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Βράστε πάλι το σιρόπι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς.
5. Περιχύστε τα αχλάδια με το σιρόπι, αφήστε για 30 λεπτά να «καθίσουν» και σερβίρετέ τα μαζί με μασκαρπόνε, αμύγδαλα και περιχυμένα με το σιρόπι τους.
Διαβάστε επίσης:
Γλυκό: αχλάδια με βούτυρο και αμύγδαλα
Γλυκό: αχλάδια ψητά με επικάλυψη σοκολάτας