Τραγανό κοτόπουλο με κρούστα παρμεζάνας και αρωματικών
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Το τέλειο «gourmet» κοτόπουλο, χωρίς όμως να είναι πραγματικά gourmet, για ένα εξαίσιο γεύμα στη στιγμή, με όλα τα διατροφικά στοιχεία, αλλά και τη γεύση, που χρειάζεστε.
Υλικά
1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη
1/4 κούπα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
1/4 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
2κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 κ.σ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 στήθη κοτόπουλου κομμένα στη μέση, χωρίς πέτσα και κόκαλα
4κ.γ. μουστάρδα Dijon
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C και ζεστάνετε ελαφρά λίγο ελαιόλαδο σε ένα ταψάκι.
2. Λιώστε το σκόρδο στο multi και έπειτα προσθέστε τον μαϊντανό και χτυπήστε τα μέχρι να ενωθούν (περίπου 15᾽᾽). Προσθέστε το ψωμί, την παρμεζάνα, το λάδι, το αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι. Χτυπήστε τα καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
3. Απλώστε το κοτόπουλο στο ταψάκι, αλείψτε από πάνω τη μουστάρδα και καλύψτε τα κομμάτια με το μείγμα του multi.
4. Ψήστε τα για 20 με 25 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει και σερβίρετε.