Υπέροχη σοκολατένια mousse με «μεθυσμένα» cranberries
Ένα υπέροχο γλύκισμα που η παρασκευή του δεν απαιτεί πολλά λερωμένα σκεύη.
Υλικά
2 αυγά χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
1/2 φλιτζάνι (110 γραμμάρια) ζάχαρη
100 γραμμάρια σκούρα σοκολάτα
300 ml κρέμα γάλακτος πλούσια σε λιπαρά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1/2 φλιτζάνι (75 γραμμάρια) αποξηραμένα cranberries
1/2 φλιτζάνι (125 ml) Cointreau ή άλλο λικέρ πορτοκαλιού
Εκτέλεση
1. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήστε τη να κρυώσει εντελώς.
2. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών με το μίξερ μέχρι να διαμορφώσουν μαλακές αιχμές.
3. Συνεχίστε το χτύπημα προσθέτοντας τη ζάχαρη μία μία κουταλιά της σούπας μέχρι να διαμορφωθούν σκληρές αιχμές.
4. Προσθέστε τους κρόκους αυγών έναν έναν συνεχίζοντας το χτύπημα και σταδιακά προσθέστε τη λιωμένη κρύα σοκολάτα.
5. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και το μοσχοκάρυδο μέχρι να διαμορφωθούν δύσκαμπτες αιχμές. Ανακατέψτε το μείγμα της κρέμας στο μείγμα της σοκολάτας και χωρίστε το ομοιογενές σας νέο μείγμα σε 4 μπολ σερβιρίσματος της αρεσκείας σας.
6. Σκεπάστε τα μπολ με μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα.
7. Στο μεταξύ βάλτε το λικέρ και τα cranberries σε μια μικρή κατσαρόλα και σιγοβράστε για λίγο σε μέτρια φωτιά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 20 λεπτά.
8. Για να σερβίρετε περιχύστε με τα «μεθυσμένα» cranberries και λίγο λικέρ τις σοκολατένιες mousse και καλή απόλαυση.
Διαβάστε επίσης:
Γλυκό: κλασική σοκολατένια mousse
Γλυκό: mousse σοκολάτας με κεράσια
Γλυκό: mousse λευκής σοκολάτας με βατόμουρα