Αχνιστά και πεντανόστιμα ψωμάκια με βούτυρο και φρέσκο κρεμμυδάκι

Αχνιστά και πεντανόστιμα ψωμάκια με βούτυρο και φρέσκο κρεμμυδάκι

Σε περίπτωση που ο τίτλος της συνταγής δεν σας «έψησε» ακόμα, να προσθέσουμε πως μπορείτε να την φτιάξετε μέσα σε λίγα λεπτά και να απολαύσετε τις πιο ζεστές, ζουμερές και λιώνω-στο-στόμα μπουκιές αυτής της συννεφιασμένης Κυριακής.

Υλικά
4 στρογγυλά ψωμάκια (από το φούρνο της γειτονιάς)
8 με 10 κομμάτια τυρί πεκορίνο ή άλλο ημίσκληρο τυρί με ήπια γεύση
4κ.σ. λιωμένο βούτυρο
3 φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
2. Κόψτε τα ψωμάκια κάθετα και οριζόντια (σαν να χαράζετε έναν σταυρό) αλλά χωρίς να κόψετε και τη βάση τους.
3. Βάλτε τα ψωμάκια πάνω σε κομμάτια αλουμινόχαρτου και χώστε τα κομμάτια του τυριού ανάμεσα στα σημεία που κόψατε.
4. Αναμείξτε το λιωμένο βούτυρο με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια σε ένα μπολ και ρίξτε το μείγμα πάνω από τα ψωμάκια. Έπειτα τυλίξτε τα με το αλουμινόχαρτο (το καθένα ξεχωριστά) και βάλτε τα σε ένα ταψί.
5. Ψήστε τα για 15 λεπτά. Ξετυλίξτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε τα για άλλα 8 με 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετέ τα ζεστά.