Χριστουγεννιάτικα μπισκότα από την Εβίτα Παπαχαραλάμπους
Μια υπέροχη συνταγή για μπισκότα με μπαχαρικά που θα πλημμυρίσουν την κουζίνα σας με άρωμα Χριστουγέννων.
Η Εβίτα τα τελευταία 8 χρόνια ασχολείται με τη ζαχαροπλαστική με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Εκτός από το κατάστημα «Το μπισκότο», μια οικογενειακή επιχείρηση στο Χαλάνδρι, η Εβίτα συμμετέχει στην εκπομπή του Στέλιου Παρλιάρου, «Γλυκές Αλχημείες» στον ΣΚΑΙ και υπογράφει μια σειρά βιβλίων με τίτλο «Ζαχαροπλαστική στο σπίτι», τα οποία κυκλοφορούν με τον Τηλεθεατή. Πολλά πράγματα για την Εβίτα, που όμως βρήκε χρόνο να φτιάξει χριστουγεννιάτικα μπισκότα για το Queen.gr.
Υλικά
400 γραμμάρια κρύο βούτυρο
400 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
900 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
180 γραμμάρια τριμμένο αμύγδαλο σε σκόνη
120 γραμμάρια γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
1 κουταλάκι του γλυκό κάρδαμο
1 κουταλάκι του γλυκού ginger
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
1. Στον κάδο του μίξερ ανακατέψτε το βούτυρο με την ζάχαρη για 5 λεπτά.
2. Προσθέστε το γάλα και συνεχίστε το ανακάτεμα.
3. Προσθέστε το αλεύρι και τις υπόλοιπες σκόνες και ανακατέψτε.
4. Ανάμεσα σε δυο φύλλα νάιλον ανοίξτε ένα φύλλο πάχους 1 εκατοστού.
5. Κόψτε τα μπισκότα σε ό,τι σχήμα θέλετε.
6. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.
Διαβάστε επίσης:
Σοκολατένια μπισκότα με δάκρυα σοκολάτας
Τραγανά μπισκότα με κάρδαμο και κανέλα
Μπισκότα με φιστίκια Αιγίνης και ροδόνερο