Σάλτσα πέστο με βασιλικό και κουκουνάρι

Σάλτσα πέστο με βασιλικό και κουκουνάρι

Συνταγή για μια νοστιμότατη σάλτσα πέστο για να δώσετε μια ακόμα πιο μεσογειακή νότα στα ζυμαρικά σας. Ο βασιλικός, το ελαιόλαδο και το κουκουνάρι, θα κάνουν τα πιάτα σας και την κουζίνα σας να μυρίσουν μεσόγειο, και τον ουρανίσκο σας να ξετρελαθεί με τη γεμάτη γεύση τους.

Υλικά (για 4 άτομα)

1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

χοντρό αλάτι και μαύρο πιπέρι

3 ματσάκια φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

1 κούπα κουκουνάρια (ελαφρώς καβουρδισμένα)

1 κούπα τυρί παρμεζάνα

ελαιόλαδο

1 κουταλιά χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

1.Βάζετε το σκόρδο, το αλάτι κε τον βασιλικό στο μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα. Σε περίπτωση που σας αρέσουν τα πικάντικα μπορείτε να βάλετε λίγο παραπάνω σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέστε και το κουκουνάρι και ανακατέψτε στο μίξερ πάλι.

2.Βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε την παρμεζάνα. Ανακατεύετε πάντα με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε μία κουταλιά της σούπας λάδι και ανακατεύετε πάλι.

3.Μην ξεχνάτε να δοκιμάζετε την σάλτσα σας πάντα πριν την σερβίρετε. Στο τέλος προσθέστε τον χυμό λεμόνι και το πιπέρι και ανακατέψτε. Μπορείτε να προσθέσετε κάποιο από τα υλικά αν θέλετε επιπλέον.

Tip: Σερβίρετε με ζυμαρικά αλλά και ως σάλτσα για ψητά κρέατα αν επιθυμείτε.