Κέικ με mousse σοκολάτας

Κέικ με mousse σοκολάτας

Πέντε υλικά σε τέσσερα βήματα συνδυάζονται σε ένα υπέροχο, σοκολατένιο γλύκισμα.

Τραγανή βάση σοκολάτας και ανάλαφρη σοκολατένια mousse συνδυάζονται μοναδικά σε αυτό το κέικ.

Υλικά
175 γραμμάρια απλά μπισκότα σοκολάτας
85 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
400 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
600 ml κρέμα γάλακτος με 48-60% περιεκτικότητα σε λιπαρά
1/4 του φλιτζανιού λικέρ αρωματισμένο με καφέ

Εκτέλεση
1. Βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα με τσέρκικαι στρώστε αντικολλητικό χαρτί στη βάση και τις πλευρές της. Θρυμματίστε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν θρύμματα. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν πολύ καλά. Στρώστε το μείγμα σας στη βάση της φόρμας πιέζοντας πολύ καλά. Βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά.
2. Στο μεταξύ λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφήστε την να κρυώσει για 10 λεπτά.
3. Με το μίξερ χτυπήστε καλά την κρέμα γάλακτος μαζί με το λικέρ μέχρι να σχηματιστούν μαλακές αιχμές. Όταν η λιωμένη σοκολάτα και η κρέμα έχουν περίπου την ίδια θερμοκρασία αναμείξτε τες μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4. Στρώστε με μια σπάτουλα τη mousse σας πάνω στην έτοιμη βάση ομοιόμορφα. Σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον. Πασπαλίστε με κακάο σε σκόνη και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Mousse μαύρης σοκολάτας με λικέρ πορτοκάλι

Δροσερή mousse γιαουρτιού αρωματισμένη με εσπεριδοειδή

Χειροποίητο παγωτό σοκολάτας με ζεστή sauce σοκολάτας