Σοκολατένιο κέικ ψυγείου με ξηρούς καρπούς
Μια εύκολη συνταγή για ένα κέικ με ξηρούς καρπούς χωρίς ψήσιμο σε 4 βήματα.
Μια συνταγή για κέικ σοκολάτας με μπισκότα και ξηρούς καρπούς, έτοιμο χωρίς να ανάψετε το φούρνο σας.
Υλικά
200 γραμμάρια μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας σπασμένα σε κομμάτια
1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης (ψημένα), ψιλοκομμένα
1/3 του φλιτζανιού φουντούκια (καβουρδισμένα), ψιλοκομμένα
1/3 του φλιτζανιού μακαντάμια (ψημένα), ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι σταφίδες, ψιλοκομμένες
300 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε κομμάτια
3/4 του φλιτζανιού ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
50 γραμμάρια βούτυρο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1. Βουτυρώστε μια ορθογώνια φόρμα διαστασεων 9 x 19 εκατοσ. και βάθους 6 εκατοστά. Στρώστε στη βάση και τα πλαϊνά της αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας 2 εκατοστά παραπάνω να προεξέχει στις άκρες.
2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα μπισκότα, τα φιστίκια Αιγίνης, τα φουντούκια, τα μακαντάμια και τις σταφίδες.
3. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά σε μια κατσαρόλα το γάλα, το βούτυρο και τη σοκολάτα ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Προσθέστε το μείγμα του γάλακτος σε εκείνο των μπισκότων και ανακατέψτε καλά.
4. Χύστε το μείγμα σας στην έτοιμη φόρμα πιέζοντας για να μην δημιουργηθούν κενά. Λειάνετε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και καλύψτε με διάφανη μεμβράνη τη φόρμα σας. Βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει και στη συνέχεια ξεφορμάρετέ το σε μια πιατέλα, αφαιρέστε το αντικολλητικό χαρτί, πασπαλίστε με κακάο και σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης:
Σπιτικό παγωτό με γεύση από crème brûlée