Κυριακάτικη απόλαυση: Φωλιές αυγών με 3 υλικά

Κυριακάτικη απόλαυση: Φωλιές αυγών με 3 υλικά

Ένα φαγητό που λες και φτιάχτηκε για όλες τις Κυριακές του κόσμου.

Αφήστε τις ομελέτες και τα αυγά μάτια, οι φωλιές αυγών είναι πολύ πιο πρωτότυπες, θεαματικές και, το πιο σημαντικό, απίστευτα νόστιμες!

Υλικά
2 αυγά
1/8 κ.γ. αλάτι χοντρό (μια πρέζα για το κάθε αυγό)
1/4 κούπας γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C με τη σχάρα στη μέση. Απλώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
2. Χωρίστε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια και σιγουρευτείτε πως δεν έχουν πέσει κομματάκια κρόκου στο ασπράδι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα αυγά για να είστε σίγουροι)
3. Βάλτε τα ασπράδια στο μίξερ, ρίξτε μέσα το 1/8κ.γ. αλάτι και χτυπήστε τα αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και έπειτα ανεβάζοντάς την σιγά σιγά μέχρι το τέρμα, μέχρι να σχηματιστούν πηχτές κορυφές αφρού.
4. Ρίξτε μέσα προσεκτικά την γραβιέρα χωρίς να χαλάσετε τη φόρμα που έχουν πάρει τα ασπράδια και ανακατέψτε μαλακά.
5. Δημιουργήστε 2 λακκούβες με το μείγμα πάνω στο ταψί και σχηματίστε τις έτσι ώστε να μοιάζουν με φωλιές με βαθούλωμα στο κέντρο τους.
6. Βάλτε τις στο φούρνο για 3 λεπτά. Μετά, βγάλτε έξω το ταψί και βάλτε προσεκτικά μέσα σε κάθε λακκούβα τον κρόκο του κάθε αυγού. Βάλτε ξανά το ταψί στο φούρνο για άλλα 3 λεπτά και σερβίρετε το αριστούργημά σας αμέσως.