Mousse λευκής σοκολάτας με φρούτα του πάθους

Mousse λευκής σοκολάτας με φρούτα του πάθους

Η γλύκα της λευκής σοκολάτας «σπάει» με την έντονη γεύση των passion fruit σε αυτό το πρωτότυπο γλύκισμα.

Ανάλαφρη mousse λευκής σοκολάτας παίρνει τροπική γεύση με φρέσκια πούλπα φρούτων του πάθους που ξυπνά τον ουρανίσκο.

Υλικά
100 γραμμάρια λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
125 ml (1/2 φλιτζάνι) φρέσκια πούλπα passion fruit (φρούτα του πάθους)
2 αυγά, χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
125 ml (1/2 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας ψιλή ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Βάλτε τη σοκολάτα και την πούλπα των passion fruit σε μπεν μαρί. Ανακατέψτε με ένα μεταλλικό κουτάλι για 3-5 λεπτά μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Αφήστε το μείγμα σας 5 λεπτά στην άκρη να κρυώσει και προσθέστε του τους κρόκους. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά καλά.
2. Με το μίξερ χτυπήστε την κρέμα σε ένα μπολ μέχρι να σχηματιστούν μαλακές αιχμές. Με ένα μεταλλικό κουτάλι προσθέστε την χτυπημένη κρέμα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε.
3. Με το μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια και τη ζάχαρη σε ένα καθαρό, στεγνό μπολ μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία μαρέγκα με σταθερές αιχμές. Ανακατέψτε τη στο μείγμα της σοκολάτας καλά. Μοιράστε τη mousse σε δύο μπολ της αρεσκείας σας και σκεπάστε τα με διαφανή μεμβράνη. Βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Σερβίρετε με σαντιγί, έξτρα πούλπα passion fruit και μπισκότα.

Διαβάστε επίσης:

Σπιτική κρέμα λεμονιού

Παγωμένες mousse σοκολάτας