Brownies σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης
Το αυθεντικό αμερικάνικο γλύκισμα σοκολάτας σε μια αναπάντεχη εκδοχή με φιστίκια Αιγίνης.
Λαχταριστά brownies μαύρης σοκολάτας με τραγανά φιστίκια Αιγίνης.
Υλικά
75 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
100 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
100 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό
1 κρόκος αυγού
50 γραμμάρια (1/3 του φλιτζανιού) απλό αλεύρι
40 γραμμάρια (1/4 του φλιτζανιού) καθαρισμένα φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρά μια φόρμα ή ένα ταψάκι διαστάσεων 11 x 20 εκατοσ. Στρώστε του αντικολλητικό χαρτί ψησίματος αφήνοντάς το να προεξέχει λίγο στις δύο μεγάλες πλευρές.
2. Σε μπεν μαρί λιώστε το βούτυρο με τη σοκολάτα μαζί ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Αφήστε το μείγμα σας 5 λεπτά να κρυώσει.
3. Προσθέστε στο μείγμα λιωμένης σοκολάτας τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το αυγό και τον κρόκο και συνεχίστε το χτύπημα. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Προσθέστε τα φιστίκια και ανακατέψτε.
4. Χύστε το μείγμα σας στην έτοιμη φόρμα, λειάνετε από πάνω με μια σπάτουλα ή το πίσω μέρος ενός μεγάλου κουταλιού και ψήστε για 30-35 λεπτά. Αφήστε το brownie σας να κρυώσει. Κόψτε σε δεκαέξι τετράγωνα, ξεφορμάρετε και σερβίρετε αν θέλετε με παγωτό και σιρόπι σοκολάτα.
Διαβάστε επίσης:
Μπισκότα με καρύδα και φιστίκια Αιγίνης
Κέικ με φιστίκια Αιγίνης περιχυμένο με σιρόπι μελιού, πορτοκαλιού και σύκων