Κρέμα καραμελέ με σαβαγιάρ και άρωμα αμαρέτο

Κρέμα καραμελέ με σαβαγιάρ και άρωμα αμαρέτο

Μπισκοτά σαβαγιάρ γίνονται η βάση για κρέμα καραμελά με διακριτική γεύση λικέρ αμαρέτο.

Μια ιδιαίτερη συνταγή για κρέμα καραμελέ με τις οδηγίες του chef Δημήτρη Νίκολη.

Υλικά
570 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
250 γραμμάρια κρύα καραμέλα γάλακτος
4 ασπράδια αυγού
4 κρόκοι αυγού
60 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
2 ζελατίνες μαλακωμένες σε κρύο νερό
Μπισκότα σαβαγιάρ

Εκτέλεση
1. Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών και συνεχίστε προσθέτοντας τη ζάχαρη σιγά σιγά. Λιώστε τις ζελατίνες σε 100 γραμμάρια λικέρ αμαρέτο στο φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέστε τες στο μείγμα των αυγών και συνεχίστε το χτύπημα.
2. Χτυπήστε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Προσθέστε στο μείγμα των κρόκων το μασκαρπόνε και στη συνέχεια την κρύα καραμέλα γάλακτος (όχι ζεστή γιατί θα κόψει το τυρί) και την μαρέγκα και ανακατέψτε.
3. Μοιράστε το μείγμα σας σε τσέρκια, στη βάση των οποίων έχετε τοποθετήσει τα μπισκότα σαβαγιάρ που έχετε μουσκέψει σε μείγμα αμαρέτο και καφέ εσπρέσο (αναλογία ένα προς ένα). Τοποθετήστε τα τσέρκια στην κατάψυξη και στη συνέχεια στο ψυγείο και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Ανάμεικτο κέικ με κακάο

Κρύο σουφλέ με μαστίχα