Χειμωνιάτικο κέικ με σταφίδες σε 3 βήματα
Μια εύκολη συνταγή για κέικ με σταφίδες που θα κάνει την κουζίνα σας να μοσχομυρίσει.
Σταφίδες αναμειγνύονται με ζύμη για κέικ αρωματισμένο με βανίλια και ψήνονται στο φούρνο σε αυτήν την χειμωνιάτικη συνταγή.
Υλικά
250 γραμμάρια βούτυρο μαλακωμένο
215 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) ψιλή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 αυγά
450 γραμμάρια (3 φλιτζάνια) αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
125 ml (1/2 φλιτζάνι) γάλα
385 γραμμάρια (2 και 1/4 του φλιτζανιού) σταφίδες
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώστε μια φόρμα για κέικ διαστάσεων 9 x 19 εκατοσ. Στρώστε στη βάση και τις δύο μεγάλες πλευρές αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
2. Χτυπήστε με το μίξερ σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Κοσκινίστε το αλεύρι και το baking powder σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα. Προσθέστε το μισό από το μείγμα του αλευριού μαζί με το μισό γάλα στο μείγμα του βουτύρου και ανακατέψτε. Συνεχίστε με το υπόλοιπο μείγμα αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε τις σταφίδες και ανακατέψτε.
3. Χύστε το μείγμα σας στην έτοιμη φόρμα και λειάνετε την επιφάνεια. Ψήστε για μιάμιση ώρα, βγάλτε το κέικ σας από το φούρνο, αφήστε το 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρετέ το. Κόψτε το και σερβίρετέ το ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με βούτυρο ή μαρμελάδα.
Διαβάστε επίσης:
Κέικ με σταφιδόψωμο και σοκολάτα
Πουτίγκα με σταφιδόψωμο και μαρμελάδα