Αρωματική κρέμα πορτοκαλιού με καραμέλα

Αρωματική κρέμα πορτοκαλιού με καραμέλα

Πέντε υλικά συνδυάζονται εύκολα σε μια υπέροχη κρέμα αρωματισμένη με πορτοκάλι και περιχυμένη με καραμέλα.

Μια συνταγή ιδιαίτερη για ένα γλύκισμα με ελαφριά υφή και μοναδική γεύση.

Υλικά
3 φλιτζάνια (750ml) χυμός πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι (200 γραμμάρια) ψιλή ζάχαρη
6 αυγά και 4 κρόκοι αυγών
1 κουταλιά λεπτοτριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη, για την καραμέλα

Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι φτιάξτε την καραμέλα με τη ζάχαρη και χύστε τη σε ένα πτυχωτό πυρίμαχο σκεύος.
2. Χτυπήστε μαζί σε ένα μπολ τα αυγά, τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη ελαφρώς.
3. Προσθέστε τη φλούδα πορτοκαλιού και το χυμό και συνεχίστε το χτύπημα.
4. Χύστε το μίγμα στο πυρίμαχος σκεύος και ψήστε για 1 ώρα, πάνω από ένα ταψί με 3-4 εκατοστά ζεστό νερό.
5. Αφαιρέστε από το φούρνο και περιμένετε να κρυώσει τελείως πριν αναποδογυρίσετε τα γλυκό σας σε μια πιατέλα. Σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Cheesecake φράουλας με λευκή σοκολάτα

Εύκολο τιραμισού με Baileys