Γλυκιά μους με σοκολάτα και τυρί κρέμα
Μία μικρή παραλλαγή του σοκολατένιου cheesecake , πιο εύκολο, πιο γρήγορο και με πολύ λιγότερα λιπαρά. Ιδανικό για εσάς που είσαστε σε δίαιτα αλλά δεν θέλετε να χάσετε και τις μικρές απολαύσεις.
Υλικά
1 σακουλάκι ζελατίνη
½ κούπας κρύο νερό
¾ κούπας cottage cheese χαμηλών θερμίδων
1/3 κούπας ζάχαρη
3 κουτ. σούπας σκόνη κακάο (χωρίς επιπλέον ζάχαρη)
1 κούπα άπαχο γάλα
1 κουτ. γλυκού απόσταγμα βανίλιας
Εκτέλεση
1.Σε μία μικρή κατσαρόλα ανακατέψτε την ζελατίνη και το κρύο νερό. Αφήστε να δέσουν σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά. Αφήστε το να πάρει μία βράση και κατεβάστε σε μέτρια φωτιά μέχρι η ζελατίνη να εξαφανιστεί στο νερό.
2.Στο μεταξύ, βάλτε στο μπλέντερ το cottage cheese, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και την σκόνη κακάο. Βάζοντας και 2-3 κουτ. σούπας γάλα για να βοηθήσετε στην πολτοποίηση των υλικών. Πολτοποιήστε μέχρι να γίνει απαλή μους.
3.Προσθέστε το γάλα και την ζεστή ζελατίνη και χτυπήστε πάλι. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και να δέσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην γίνουν κομπάκια.
4.Βάλτε το μείγμα σε 6 κουπίτσες ή χαμηλά ποτήρια και βάλτε το στο φούρνο για 6 ώρες, μέχρι να δέσουν.
Tip: Μπορείτε να πασπαλίσετε την μους σας με σκόνη κακάο ή κανέλα