Οδηγός αγοράς: Τα 10 ρομαντικά φορέματα που θα βάλουμε στους καλοκαιρινούς γάμους

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: Τα 10 ρομαντικά φορέματα που θα βάλουμε στους καλοκαιρινούς γάμους
Photo Credit: Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Οι εκπτώσεις είναι η ιδανική περίοδος για να αποκτήσεις ένα νέο φόρεμα για τους γάμους της σεζόν.

Δεν ξέρω κατά πόσο παρακολουθείς τις εβδομάδες μόδας και τα catwalks. Πάντως αν είσαι μία γυναίκα που αγαπά το στυλ και το ωραίο ντύσιμο, θα σε συμβούλευα να το κάνεις, γιατί αφενός θα πάρεις έμπνευση από τα street style looks που θα δεις έξω από τα shows και αφετέρου θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις το πώς ακριβώς δημιουργούνται τα trends σε κάθε εβδομάδα μόδας. Οι σχεδιαστές σε γενικές γραμμές δίνουν κοινές κατευθύνσεις -πλην ελάχιστων εξαιρέσεων- και εμείς τις συγκεντρώνουμε αποκωδικοποιώντας τες μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Μία από τις τάσεις που φάνηκε να έχει συναρπάσει τους designers για το καλοκαίρι του 2024 είναι ο ρομαντισμός.

Giorgio Armani: Ο θρύλος της μόδας κλείνει σήμερα τα 90 -Μία ζωή φτιαγμένη με βελόνα και κλωστή

romantic-dress-(12).jpg

Σε μια εποχή που η εικόνα και η ταχύτητα της πληροφορίας έχει διαλύσει κάθε αίσθημα ρομαντισμού, σε μια κοινωνία όπου η πιο ρομαντική χειρονομία είναι να αφήνεις τον άλλο να εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη του, η μόδα φαίνεται να θέλει να μας κουνήσει το δάχτυλο και να μας γυρίσει πίσω στην πιο αγνή του μορφή, αυτή που ήταν γεμάτη με δαντέλες, φιόγκους και διαφάνειες. Εκεί όπου τα λουλούδια ήταν μία αγνή έκφραση θαυμασμού και τα floral μοτίβα ήταν η καλύτερη απεικόνιση των real life κήπων. Αυτό δεν σημαίνει καθόλου ότι το σύγχρονο romantic style είναι βαρετό, και αν ρίξεις μια ματιά στα ρομαντικά φορέματα του καλοκαιριού θα βεβαιωθείς.

romantic-dress-(8).jpg

Υπάρχει, λοιπόν, καλύτερη έμπνευση από τον ρομαντισμό για να ντυθείς, όταν είσαι καλεσμένη σε έναν καλοκαιρινό γάμο; Η απάντηση είναι όχι, αφού τι καλύτερο θα μπορούσες να βρεις να φορέσεις σε ένα γεγονός αφιερωμένο στον έρωτα, από ένα φόρεμα που να συνδυάζει κομψότητα και συναίσθημα. Γιατί το romantic style έχει φέρει έντονο συναίσθημα στα φορέματα του καλοκαιριού με φιόγκους, βολάν, έντονα puffy μανίκια, κορδέλες, δαντέλα και διαφάνειες να είναι τα κύρια στοιχεία τους.

romantic-dress-(11).jpg

Επένδυσε τώρα που ξεκίνησαν και οι εκπτώσεις σε ένα νέο item που θα κλέψει τις εντυπώσεις.

romantic-dress-(4).jpg

Το ολόσωμο που λατρεύει η Δανάη Μπάρκα -Το ιδανικό μαγιό για τα κορίτσια με μεγάλο στήθος

Editor's choices: