Hot trend alert: Αυτό το φόρεμα θα σε βοηθήσει να απογειώσεις το φθινοπωρινό layering

Ναταλία Κατσακιώρη
Hot trend alert: Αυτό το φόρεμα θα σε βοηθήσει να απογειώσεις το φθινοπωρινό layering

Συνδυάζεται τέλεια με μπλουζάκια και πουκάμισα.

First things first! Κάθε νέα σεζόν χρειάζεται και τις δικές της κατευθύνσεις. Αυτό σημαίνει νέες τάσεις, νέα micro trends, νέα σύνολο και νέο inspo που μας είναι απαραίτητο για να δημιουργήσουμε ένα ενδιαφέρον φθινοπωρινό στυλ στην προκειμένη. Γενικά το φθινόπωρο ανήκει στις λεγόμενες μεταβατικές περιόδους και για αυτό ακριβώς έχει τις δικές του συγκεκριμένες απαιτήσεις στο styling. Ειδικά σε μία χώρα σαν την Ελλάδα η ζέστη υποχωρεί δύσκολα, οπότε και εμείς έχουμε μία και μοναδική λύση για να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Το layering.

Julianne Moore και Tilda Swinton σάρωσαν το χθεσινό κόκκινο χαλί στο 81ο φεστιβάλ Βενετίας

Paris-HC-str-F24-0910.jpg

To να ξέρεις πώς να φορέσεις το ένα ρούχο πάνω από το άλλο έχει προφανώς τη δική του σπουδαιότητα, αφού από τη μία σε κάνει ευέλικτη σε κάθε καιρική συνθήκη ενώ ταυτόχρονα δημιουργείς και τη δική σου στυλιστική ταυτότητα είτε είσαι λάτρης του minimal style, είτε του mix and match. Και το φθινόπωρο του 2024 υπάρχει ένα φόρεμα που θα κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη και θα πρωταγωνιστήσει στο street style και το layreing της περιόδου.

Copenhagen-str-S25-0548.jpg

Το αμάνικο φόρεμα-ποδιά έχει ήδη κατακτήσει τους δρόμους της πόλης.

Pinafore dress ή αλλιώς φόρεμα ποδιά. Η αναφορά του μας πηγαίνει πολύ πίσω στις σχολικές ποδιές και τις στολές εργασίας από τα 40s, 50s ακόμα και τα 60s, που δεν ήταν τίποτα διαφορετικό από ένα preppy αμάνικο φόρεμα με φαρδιές μασχάλες, το οποίο ενίοτε κούμπωνε στα πλάγια, αφήνοντας κάποια κενά. Σήμερα όλα τα ίσια αμάνικα φορέματα με φαρδιές τιράντες μπορούν προφανώς να μας βοηθήσουν να αντιγράψουμε την τάση. Ακόμα και ένα slip dress με φαρδιές τιράντες φορεμένο με ένα κοντομάνικο μπλουζάκι ή ένα πουκάμισο από μέσα.

Copenhagen-str-S25-0405.jpg

Φυσικά, τα preppy items με κουμπιά ή γιακάδες είναι πιο κοντά στην αρχική έμπνευση του όλου στυλ, όπως για παράδειγμα τα φορέματα που έδειξε ο οίκος Chanel στην Pre Fall 2024 collection του, ενώ ο οίκος Gucci και ο Sabato De Sarno παρουσίασαν μία σύγχρονη minimal εκδοχή του συγκεκριμένου σχεδίου με ανοίγματα στη μέση.

Chanel-PreFall-PO-F24-015.jpg

Chanel Pre Fall 2024

Αυτά είναι τα 5 κλειστά flats που θα φορέσουμε τον Σεπτέμβριο -Αντίο πέδιλα

Gucci-Resort-S25-069.jpg

Gucci Resort 2025