Το χρυσό κοστούμι του Kevin Germanier με τις 2.000 χάντρες ήταν το highlight της τελετής λήξης
Η χρυσή φιγούρα που «ανακάλυψε» το ελληνικό ολυμπιακό πνεύμα και σήκωσε την ελληνική σημαία στο Stade de France.
Εχθές μέσα σε μία ομολογουμένως αρκετά φορτισμένη βραδιά για τη χώρα μας και την περιοχή της Αττικής πιο συγκεκριμένα, με τις φωτιές να μαίνονται σε πολλαπλά πύρινα μέτωπα, πραγματοποιήθηκε και η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού με τα βλέμματα ολόκληρης της υφηλίου να συγκεντρώνονται στο Stade de France. Ανάμεσα στην παρέλαση των κορυφαίων αθλητών του πλανήτη και το πέρασμα της διοργάνωσης στο Λος Άντζελες μέσω του εντυπωσιακού Tom Cruise που έφερε άρωμα Hollywood στη βραδιά, ξεχώρισε η χρυσή αυτή φιγούρα που χόρεψε, εξερεύνησε και μίλησε με συμβολισμούς για το ολυμπιακό ιδεώδες.
Από sneakers μέχρι σανδάλια αυτά είναι τα 6 flats για να περάσεις έναν άνετο Αύγουστο
Ο άνθρωπος πίσω από το ολόχρυσο αυτό, φουτουριστικό κοστούμι ήταν ο χορευτής και performer Arthur Cadre, ο οποίος φόρεσε αυτό το εκπληκτικό δημιούργημα του Kevin Germanier, του σχεδιαστή που ανέλαβε τα κοστούμια της τελετής λήξης, με τον τίτλο Records. Αυτό το 100% ανακυκλωμένο σχέδιο εμπνεύστηκε από τον ταξιδιώτη Golden Record, τον χρυσό δίσκο που έχει ταξιδέψει στο σύμπαν, χρησιμεύοντας ως διαστρικό μήνυμα σε ένα μπουκάλι για άλλους ταξιδιώτες στο διάστημα. Ο ίδιος ο Cadre παντρεύοντας τη μόδα και τον αθλητισμό, μίλησε στη Vogue France για το κοστούμι που ήταν σε απόλυτη αρμονία με τις κινήσεις του και για την πραγματική πρόκληση της εμφάνισής του, η οποία έφερε και μία τεράστια σημειολογία.
Το χρυσό κοστούμι έργο τέχνης από τον Kevin Germanier.
Ο Arthur Cadre εμφανίστηκε στη σκηνή αρχικά «πετώντας» μέσα στο στάδιο για να προσγειωθεί πάνω από ένα δυστοπικό τοπίο γεμάτο σκότος και θλίψη. Ο The Golden Voyager, όπως ονομάστηκε αυτή η περσόνα, δημιουργήθηκε ως ένας χαρακτήρα επιστημονικής φαντασίας, βασισμένος στον χρυσό δίσκο που εστάλη στο διάστημα από το probe Voyager της NASA το 1977. Αυτός ο δίσκος έστειλε εικόνες και τραγούδια στο διάστημα. Ο Jolly φαντάστηκε έναν διαστρικό ταξιδιώτη που προσγειώνεται στο στάδιο και ανακαλύπτει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Καθώς, λοιπόν, ψάχνει κάτι να βρει στον χρόνο, ανακαλύπτει την ελληνική φιλοσοφία και τέχνη, το ολυμπιακό ιδεώδες και τέλος την ίδια την ελληνική σημαία που τελικά καρφώνει στα άγνωστα εκείνα χώματα, για να υψωθεί και πάλι και να γεννήσει το φως και την ελπίδα. Ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας ακούστηκε στο στάδιο, ενώ η Νίκη της Σαμοθράκης εμφανίστηκε φωτισμένη για να ολοκληρώσει την εικόνα των Ολυμπιακών Αγώνων που γεννήθηκαν ξανά με τη συμβολή των Γάλλων και του Pierre de Coubertin το 1894.
Το εντυπωσιακό αυτό κοστούμι δημιουργήθηκε από 2.000 χάντρες και άλλα 100% ανακυκλωμένα υλικά, έχοντας ως βασική του έμπνευση το ίδιο το ανθρώπινο σώμα και τους μυς του, αλλά και το πώς κινούνται πάνω στον ανθρώπινο σκελετό, καθώς περπατά, ζει και αναπνέει. Ίσως η καλύτερη στιγμή της χθεσινής βραδιάς επισφραγίστηκε για άλλη μια φορά με τη δουλειά ενός κορυφαίου σχεδιαστή και μέσα από τη δεξιοτεχνία των γαλλικών ατελιέ.
Το capri pants είναι η μεγαλύτερη τάση στα παντελόνια που θα φορέσουμε και το φθινόπωρο