Η πιο ακριβή τσάντα στον κόσμο ανήκει στον οίκο Rabanne, είναι ολόχρυση και κοστίζει 250.000€

Ναταλία Κατσακιώρη
Η πιο ακριβή τσάντα στον κόσμο ανήκει στον οίκο Rabanne, είναι ολόχρυση και κοστίζει 250.000€

Η Handcrafted 1969 Gold Bag κάνει ένα tribute σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα τέχνης του Rabanne.

Μπορεί ο Paco Rabanne να έφυγε από τη ζωή τον Φεβρουάριο του 2023, αλλά τα έργα ενός μεγάλου καλλιτέχνη δεν ξεχνιούνται ποτέ. Ο οίκος Rabanne και ο creative director Julien Dossena έκανε και πάλι τον οίκο το talk of the town μέσα από την πρόσφατη SS25 collection του που παρουσίασε πριν λίγες μέρες στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας. Και αυτό έγινε χάρη σε ένα και μόνο αξεσουάρ, την μοναδική 1969 Nano bag, ένα item που αποδίδει τον απαραίτητο φόρο τιμής σε έναν τεράστιο καλλιτέχνη της γενιάς του, αυτόν που ο Salvadore Dali θεωρούσε ισάξιό του, ονομάζοντάς τον διάνοια.

PFW: Η Stella McCartney ποντάρει στο power dressing των 80s και ο Balenciaga επιστρέφει στα 50s

Rabanne-atm-S25-007.jpg

Η Handcrafted 1969 Golden Bag, η οποία παρουσιάστηκε στο catwalk την περασμένη Τετάρτη, απαιτεί 100 ώρες δουλειάς από το ατελιέ του οίκου Rabanne και τον κορυφαίο Γάλλο κοσμηματοπώλη Arthus Bertrand και κοστολογείται στις 250.000 ευρώ. Σε αυτή την πρόσφατη συλλογή του οίκο έκαναν το ντεμπούτο τους και άλλες δύο τσάντες φτιαγμένες σε εξειδικευμένα εργαστήρια. Η Handcrafted Glass Bag 1969 που είναι κατασκευασμένη από γυάλινες μπίλιες Murano, από τον οίκο υαλουργίας Venini που ιδρύθηκε στη Βενετία το 1921 και είναι γνωστός για τα μαρμάρινα εφέ του,που μοιάζουν να σπάνε με μία πινελιά το χρώμα, και η Handcrafted Ceramic Bag 1969 κατασκευασμένη από κεραμικούς δίσκους του γαλλικού studio Astier de Villatte.

Το φόρεμα του Paco Rabanne για την Francoise Hardy.

Ήταν 1966 όταν ο Paco Rabanne δημιούργησε τη συλλογή «12 Unwearable Dresses in Contemporary Materials», μία συλλογή που την έκανε στην πραγματικότητα διάσημο ως έναν από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της εποχής του, αφού τα ασυνήθιστα υλικά που χρησιμοποίησε όπως το μέταλλο και το γυαλί δεν είχαν χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής σε μία συλλογή μόδας. Ανάμεσα σε αυτά τα δημιουργήματα ήταν και το πιο ακριβό φόρεμα στον κόσμο, το οποίο κατασκεύασε για το fashion icon Francoise Hardy τo 1968 με 1.000 χρυσά πλακάκια και 300 διαμάντια για την προώθηση μιας εμπορικής έκθεσης κοσμημάτων στο Παρίσι. Η ίδια έφτασε με ένα θωρακισμένο φορτηγό και με τη συνοδεία ασφαλείας και οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στο δρόμο με τα πλήθη πίσω της έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Francoise Hardy Dress In Paco Rabanne In France On May 19, 1968
FRANCE - MAY 19: Francoise Hardy and Salvador Dali in Paco Rabanne In France On May 19, 1968. (Photo by REPORTERS ASSOCIES/Gamma-Rapho via Getty Images)
https://www.instagram.com/p/BcVAbGBFpWO/

Θέλοντας να τιμήσει αυτή την πολύτιμη κληρονομιά ο Dossena παρουσίασε πριν λίγες μέρες τις τρεις αυτές iconic τσάντες, που θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού για παραγγελία φυσικά στον οίκο Rabanne. Και κάπως έτσι έχουμε την πιο ακριβή τσάντα στον κόσμο για μόλις 250.000 ευρώ. Ανυπομονούμε να δούμε ποιες κυρίες είναι αυτές που θα γραφτούν σε αυτή τη λίστα.

Rabanne-S25-022.jpg

Pavillon Des Folies: Το ντεμπούτο του Alessandro Michele για τον Valentino είναι γεγονός

Rabanne-clp-S25-052.jpg
DPG Network