Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον Michael Rider τον νέο creative director της Celine

Ναταλία Κατσακιώρη

Ποιος είναι ο άνθρωπος που θα διαδεχτεί τον Hedi Slimane; Τα φώτα πάνω του.

Είμαι σίγουρη ότι αυτές τις μέρες οριακά έχεις χάσει και εσύ την μπάλα με όλα όσα ακούγονται και συμβαίνουν στη ζωή του κόσμου της μόδας. Αλλαγές, αποχωρήσεις, αντικαταστάσεις, ντεμπούτα, νέα και παλιά πρόσωπα σε νέους και παλιούς ρόλους και όλα αυτά μαζί σε ένα ατέλειωτα ταξίδι με μουσικές καρέκλες. Η αλήθεια είναι ότι η ησυχία κράτησε για αρκετά χρόνια και όσο το πέπλο της κρίσης και στη συνέχεια του Covid-19 που άλλαξε παντελώς το παγκόσμιο τοπίο έπεφτε πάνω από τον τομέα των επενδύσεων, ήμασταν όλοι σε μια αμήχανη σιωπή και ακινησία. Καθώς όμως μπήκαμε στη νέα εποχή της μόδας και ενώ ο τομέας του luxury fashion έχει σημειώσει αρκετά ups and downs, οι μεγάλες αλλαγές έχουν γίνει πλέον μέρος των καθημερινών ειδήσεων.

Ο Filippo Grazioli αποχωρεί από τον Missoni- Ο νέος creative director είναι ο Alberto Caliri

(Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images)

Εχθές είχαμε άλλη μια μεγάλη είδηση με τον Hedi Slimane να αποτελεί παρελθόν για τον οίκο Celine και το WSJ Magazine να κάνει σήμερα λόγο για έναν ήρωα που χρειάζεται η μόδα. Αλλά ποιος θα είναι αυτός; Όταν άνθρωποι με καθοριστικό στυλ και χαρακτήρα αποχωρούν από οίκους που έχουν την ουσία αναμορφώσει ποια «μεγάλη δουλειά» μπορεί να είναι στην πραγματικότητα το επόμενο βήμα; Για τον Slimane ίσως είναι η Chanel, αλλά τη δική του θέση ήρθε σήμερα να πάρει ένας άλλος νεαρός σχεδιαστής.

Ο Michael Rider είναι ο νέος creative director της Celine. Τι ξέρουμε για αυτόν;

Ξέρουμε ότι στην πραγματικότητα μιλάμε για ένα γνήσιο παιδί του οίκου Celine, αφού ο ίδιος ανήκε στην ομάδα της Phoebe Philo ως design director επί μία ολόκληρη δεκαετία. Ο ίδιος σπούδασε στο Brown University στο Rhode Island και ξεκίνησε την καριέρα του ως head designer δίπλα στον Nicola Ghesquiere στον οίκο Balenciaga. Μέχρι και τον Μάιο του 2024 ήταν creative director της σειράς Polo Ralph Lauren και εκεί ακολούθησε λίγο-πολύ το vibe και την εικόνα του οίκου μέχρι στιγμής, συνδυάζοντας το retro με το preppy chic.

Ο ίδιος o Rider δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής κάποια δήλωση, αλλά φαίνεται πώς η συγκεκριμένη πρόταση ήταν σαν ένα κάλεσμα πίσω στο σπίτι. Ο οίκος μάλλον προσβλέπει σε μία ακόμα επιτυχημένη minimal era, αφού το πείραμα ενός ανθρώπου που γνωρίζει καλά το DNA ενός οίκου και έχει περάσει από εκεί φαίνεται ότι λειτούργησε άψογα στην περίπτωση της Chemena Kamali και της Chloe. Γιατί όχι και εδώ;

Chanel, Miu Miu και Louis Vuitton έριξαν με θόρυβο την αυλαία του Paris Fashion Week

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης