H Virginie Viard αποχωρεί από τον οίκο Chanel -Η πιο περιζήτητη θέση είναι και πάλι διαθέσιμη

Ναταλία Κατσακιώρη
H Virginie Viard αποχωρεί από τον οίκο Chanel -Η πιο περιζήτητη θέση είναι και πάλι διαθέσιμη
Photo Credit: Daniele Oberrauch / imaxtree.com

Και κάπως έτσι άρχισαν τα σενάρια του αντικαταστάτη.

Οι μουσικές καρέκλες φαίνεται ότι είναι ακόμα το αγαπημένο παιχνίδι της μόδας με τις αλλαγές και τις μετακινήσεις να υπόσχονται ότι τα fashion weeks του 2024/2025 θα είναι άκρως ενδιαφέροντα και διαφορετικά. Μέσα στο χθεσινό βράδυ έγινε άλλη μία μεγάλη ανακοίνωση, αυτή τη φορά από την πλευρά της γαλλικής μόδας -και ναι καλά κατάλαβες- η Virginie Viard αποχωρεί από τον οίκο Chanel μετά από τριάντα σχεδόν χρόνια που πέρασε ως μέρος του δυναμικού του, ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια κατείχε και τη θέση της creative director.

Είναι γεγονός! Ο Alessandro Michele είναι ο νέος creative director του Valentino

Η ίδια η Viard πέρασε σχεδόν ολόκληρη την επαγγελματική της ζωή δίπλα στον Karl Lagerfeld και υπήρξε το δεξί του χέρι μέχρι και πριν το θάνατό του το 2019, όταν και κλήθηκε να αναλάβει τη θέση του μέντορά της ως creative director, συνεχίζοντας το όραμά του και τη Chanel όπως εκείνος την έχτισε και τη διαμόρφωσε από τη δεκαετία του 80' και μετά, μεταμορφώνοντας τον γαλλικό οίκο σε αυτό που είναι σήμερα.

Paris Fashion Chanel H/C

(AP Photo/Lewis Joly)

Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Η Virginie Viard εκτός Chanel. Who's next;

«Η Chanel επιβεβαιώνει την αποχώρηση της Virginie Viard μετά από μια πλούσια συνεργασία πέντε ετών ως καλλιτεχνική διευθύντρια, κατά τη διάρκεια της οποίας μπόρεσε να ανανεώσει τους κώδικες του οίκου σεβόμενη τη δημιουργική κληρονομιά της Chanel, ενώ ήταν σχεδόν 30 χρόνια εντός της οικογένειας του οίκου. Μια νέα δημιουργική συνεργασία θα ανακοινωθεί σε εύθετο χρόνο. Η Chanel θα ήθελε να ευχαριστήσει τη Virginie Viard για την αξιοσημείωτη συμβολή της στη μόδα, τη δημιουργικότητα και τη ζωτικότητα της Chanel,» δήλωσε επίσημα ο οίκος Chanel σε δήλωσή του στη Vogue business την Τετάρτη.

Paris Fashion S/S 2020 Chanel

(Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)

Και τώρα ξεκινάει το παιχνίδι της διαδοχής! Τα στοιχήματα αρχίζουν να παίζουν δυναμικά στα social media με τους περισσότερους να υποδεικνύουν τον Pier Paolo Piccioli, ο οποίος πρόσφατα αποδεσμεύτηκε από τον Valentino ως τον μοναδικό που θα μπορούσε να αναλάβει έναν οίκο με τόσο σημαντικό κομμάτι στην haute couture. Κάποιοι μίλησαν και για τον Haider Ackerman, ως ένας designer που θαύμαζε πολύ ο Karl Lagerfeld και θα είχε ίσως στις πρώτες του επιλογές ανάμεσα στους «αντικαταστάτες» του.

Chanel-S23-072.jpg

Εμείς θα θέλαμε πάντως να δούμε και πάλι μία γυναίκα να συνεχίζει την παράδοση της Chanel και να αναλαμβάνει τα ηνία ενός ξεκάθαρα ladylike maison που έχει απελευθερώσει τη γυναικεία μόδα.

H Gigi Hadid και ο Jacquemus παίζουν μπάλα για τη Vogue και ο αθλητισμός γίνεται ξανά «τάση»