Cristiano Marcheli:Η Μαίρη Χελιώτη δημιούργησε το προσωπικό της brand με έμπνευση από τον μπαμπά της

Ναταλία Κατσακιώρη
Cristiano Marcheli:Η Μαίρη Χελιώτη δημιούργησε το προσωπικό της brand με έμπνευση από τον μπαμπά της

Με αφορμή τη Γιορτή του Πατέρα μιλήσαμε με τη Μαίρη Χελιώτη για το προσωπικό της label που δημιουργήθηκε ως tribute στο στυλ στου μπαμπά της.

Αν αναζητήσει κανείς τυχαία σε μια μηχανή αναζήτησης το brand Cristiano Marcheli, δημιούργημα της Μαίρης Χελιώτη, θα μάθει πολλά και θαυμαστά για το ξεκίνημα και την πορεία του στον κόσμο της μόδας. Μία νέα δημιουργός που σχεδόν αμέσως άνοιξε τα φτερά της στο εξωτερικό και προσγειώθηκε στις βιτρίνες των μεγαλύτερων, luxury πολυκαταστημάτων του κόσμου, όπως είναι τα Harrods. Η ποιότητα των υφασμάτων, το θηλυκό στυλ, οι preppy chic λεπτομέρειες και να τα ζωηρά μοτίβα είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία κλειδί, που έκαναν το Cristiano Marcheli brand να ξεχωρίσει και να βρεθεί ανάμεσα στα αγαπημένα labels πολλών γυναικών, οι οποίες αναζητούν μία γκαρνταρόμπα γεμάτη αυτοπεποίθηση και μία ιδιότυπη retro inspired δυναμική.

about-us.jpg

Τι θα έλεγες, όμως, αν μάθαινες πως ένα ladylike brand όπως αυτό της Μαίρης Χελιώτη, βασίζεται στην πραγματικότητα στην επιρροή που άσκησε πάνω της ο πιο σημαντικός άνδρας στη ζωή της, o μπαμπά της; Συνηθίζουμε να θεωρούμε ως αιώνια μούσα των κορυφαίων designers παγκοσμίως τη μητρική φιγούρα, που τους έδωσε ζωή και ταυτίστηκε με το θηλυκό στοιχείο στο έργο τους. Η Μαίρη Χελιώτη είδε αυτό το πρότυπο στα μάτια του μπαμπά της, ενός άνδρα με αδιαμφισβήτητο στυλ, που την ενέπνευσε όχι μόνο με την αισθητική του αλλά και με τη στάση ζωής του. Ήταν εκείνος όπως λέει που την παρότρυνε να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα και να μεταπηδήσει από τη φαρμακευτική στον άγνωστο μέχρι τότε για εκείνη κόσμο της μόδας. Στην περίπτωση της, λοιπόν, ο μπαμπάς της υπήρξε ο ήρωάς της. Ένας ήρωας που την έμαθε τα πάντα γύρω από το στυλ, το ιταλικό elegance και την αξεπέραστη ομορφιά, η οποία πάντα πρέπει να συνοδεύεται και από ουσία.

Ένα πρωινό με τη Loukia στο πιο διάσημο bridal atelier της Αθήνας

Η Μαίρη Χελιώτη στο Queen.gr.

Ξεκινώντας αυτή τη συζήτηση με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα, δεν θα
μπορούσα να μην σας ρωτήσω για την ιστορία της οικογένειάς σας, που
ξεκινάει από την τέως ελληνική βασιλική οικογένεια. Πόσο εύκολο είναι να
ξεφύγει κανείς από το μονοπάτι που έχουν χαράξει οι προηγούμενοι για
εκείνον;

Συχνά οι γονείς, στην προσπάθεια να προστατέψουν και να καθοδηγήσουν με αγάπη και βάσει των δικών τους εμπειριών, εγκλωβίζουν τα παιδιά σε μονοπάτια που ενδεχομένως να μην είναι φτιαγμένα για εκείνα. Το να ακολουθήσει κανείς την δική του διαδρομή δεν είναι μια διαδικασία εύκολη, απαιτεί αυτογνωσία αποφασιστικότητα ξεκάθαρους στόχους. Είναι σημαντικό να ακούμε όσα συμβαίνουν μέσα μας, να τα αγκαλιάζουμε και να τους δίνουμε φωνή να εκφραστούν .

Είστε μια δημιουργός που έχετε εμπνευστεί το brand σας από την παρουσία του πατέρα σας. Έχετε πει ότι εκείνος σας προέτρεψε να ακολουθήσετε το όνειρό σας. Ποια ήταν η σχέση σας μαζί του;

Είχα μεγάλη αδυναμία στον πατέρα μου. Ήταν ένας καταπληκτικός μπαμπάς και ταυτόχρονα φίλος μου. Παρόλο που ήταν παραδοσιακός στις αξίες και τις αρχές του, είχε μια μοντέρνα προσέγγιση στη ζωή. Πάντα με ενθάρρυνε να ακολουθήσω τα όνειρά μου και να πιστέψω στις δικές μου δυνάμεις. Οι συζητήσεις μας ήταν βαθιές και ειλικρινείς, και πάντα έβρισκα σε εκείνον έναν συνομιλητή που με ενέπνεε και με καθοδηγούσε.

cristianomarcheli_1714896033_3361113988475325924_31082370556.jpg

Μαζί με τη μητέρα μου είχαν φτιάξει κάτι μαγικό και σπάνιο, κάτι αναντικατάστατο. Η σχέση τους ήταν γεμάτη από αγάπη, σεβασμό και αλληλοκατανόηση, και αυτή η δυναμική είχε μεταφερθεί και στην οικογενειακή μας ζωή. Η συνεργασία και η αλληλοϋποστήριξή τους ήταν για μένα το πιο δυνατό παράδειγμα για το πώς δύο άνθρωποι μπορούν να πετύχουν θαυμαστά πράγματα όταν είναι ενωμένοι. Αυτή η οικογενειακή βάση ήταν το θεμέλιο πάνω στο οποίο έχτισα την προσωπική και επαγγελματική μου πορεία. Τo brand Cristiano Marcheli είναι μια έκφραση της αγάπης και της υποστήριξης που έλαβα από τους γονείς μου, και θέλω μέσα από τη δουλειά μου να τιμήσω την κληρονομιά τους και να μοιραστώ με τον κόσμο τις αξίες που μου μετέδωσαν.

Πώς θα περιγράφατε το στυλ του; Τι ήταν αυτό που σας ενέπνεε πάνω του;

Έχοντας ζήσει αρκετά χρόνια της ζωής του στην Ιταλία, το στυλ και η κουλτούρα
της χώρας τον επηρέασαν βαθιά, αποτελώντας πια τη ταυτότητά του. Ωστόσο, περισσότερο κι από το στυλ του, αυτό που με ενέπνεε ήταν η ενέργεια του, η ανθρωπιά του και η σιγουριά που έβγαζε στις εκφράσεις του, στις κινήσεις του, στον τρόπο που μιλούσε. Αυτό το πάντρεμα του στυλ και της ουσίας, η αβίαστη κομψότητα και η βαθιά καλοσύνη του, ήταν αυτά που τον έκαναν έναν άνθρωπο μοναδικό και αξέχαστο. Είναι αυτή η εικόνα που προσπαθώ να ενσωματώσω στο brand μου, να δημιουργήσω κάτι που δεν είναι μόνο όμορφο εξωτερικά αλλά και γεμάτο ουσία και αλήθεια.

J96A8486.jpg

Ακόμα και το όνομα του brand σας, Cristiano Marcheli, έχει την έμπνευσή του από εκείνον. Πόσο ετερόκλητο είναι ένα ξεκάθαρα feminine brand να στηρίζει τη δημιουργία του σε έναν άνδρα;

Η αγάπη του για το γυναικείο φύλο ο τρόπος που το σεβόταν το τιμούσε το προστάτευε αλλά και το ενθάρρυνε να κατακτήσει τις πιο ψηλές κορυφές αποτελούσε πάντα για μένα πηγή έμπνευσης. To όνομα Cristiano Marcheli είναι η δική μας ιστορία, είναι ένα brand που αντικατοπτρίζει τις διαχρονικές αξίες της κομψότητας, της αυθεντικότητας και της αυτοπεποίθησης, αξίες που δεν γνωρίζουν φύλο.

Αμέσως μετά τις σπουδές σας στη φαρμακευτική κάνατε μία στροφή και ασχοληθήκατε με τη μόδα στην Ιταλία και τη Βρετανία. Ποια ήταν η εμπειρία σας εκεί;

Ήμουν τυχερή που μπόρεσα να έχω τέτοιες μοναδικές εμπειρίες στα φοιτητικά μου χρόνια. Αυτές οι εμπειρίες με διαμόρφωσαν τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά. Η στροφή από τη φαρμακευτική στη μόδα ήταν μια τολμηρή απόφαση, αλλά αποδείχθηκε απίστευτα αναζωογονητική. Δεν ήταν απλώς μια αλλαγή καριέρας, αλλά μια επιστροφή σε αυτό που πραγματικά αγαπώ και με παθιάζει. Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που απέκτησα στην Ιταλία και τη Βρετανία συνεχίζουν να αποτελούν θεμέλιο της δημιουργικής μου διαδικασίας και του Cristiano Marcheli.

J96A8375.jpg

To 2021 ιδρύσατε το προσωπικό σας brand. Ποια ήταν η κύρια ιδέα πίσω από τη δημιουργία του; Τι είναι αυτό που το χαρακτηρίζει;

Η κύρια ιδέα πίσω από τη δημιουργία του Cristiano Marcheli ήταν να δημιουργήσω έναν μικρόκοσμο που θα αντιπροσωπεύει τις αξίες και τη φιλοσοφία μου για τη μόδα. Ήθελα να δημιουργήσω κομμάτια που θα αντέχουν στο χρόνο και θα αναδεικνύουν την κλασική κομψότητα και τη λεπτομέρεια, ανεξάρτητα από τις τρέχουσες τάσεις της μόδας. Το πάθος με το οποίο αντιμετωπίζουμε τη δημιουργική διαδικασία αναδεικνύει τη δέσμευσή μας για την αρτιότητα του τελικού προϊόντος. Η έμφασή στην υψηλή ποιότητα των υλικών και στις ηθικές διαδικασίες παραγωγής τονίζει την προσήλωσή μας στην προσφορά προϊόντων που είναι μοναδικά και ανθεκτικά στο χρόνο. Τέλος, η προσέγγιση του κοινού μας είναι βασισμένη στην ειλικρίνεια, την επικοινωνία και τον σεβασμό, θέλοντας να δημιουργήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης.

DI PETSA: Η Δήμητρα Πέτσα μιλά για την οικειότητα του υγρού στοιχείου μέσα από το «Wet Look» της

Μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καταφέρατε να έχετε σημαντική διεθνή παρουσία. Σας ενδιέφερε εξαρχής το κοινό του εξωτερικού; Πώς σας δέχτηκε η ελληνική μόδα;

Η διεθνής παρουσία ήταν σίγουρα ένας από τους στόχους μου από την αρχή, καθώς οι εμπειρίες μου στο εξωτερικό με είχαν εξοικειώσει με τη διεθνή αγορά. Ταυτόχρονα η ζωή μου στην Ιταλία και στην Αγγλία αλλά και το ενδιαφέρον μου για τα ταξίδια με βοήθησαν αρκετά προς αυτή τη κατεύθυνση προετοιμάζοντας με για αυτή τη πρόκληση. Ωστόσο, η Ελλάδα είναι η βάση μου και είναι πολύ όμορφο να μπορεί να σου προσφέρει ο τόπος σου την υποστήριξη και την αγάπη για να φτάσεις όσο μακριά θες. Η θερμή υποδοχή και η στήριξη που λάβαμε εδώ με έκαναν να νιώθω πραγματικά ευγνώμων.

https://www.instagram.com/reel/C6EqvA2sb0W/

Πείτε μας λίγα πράγματα για την SS24 collection σας.

Η SS24 συλλογή με το όνομα "Modern Classics" αποτελεί μια συνδυαστική προσέγγιση του σύγχρονου και του κλασικού στυλ. Μέσα από αυτήν τη συλλογή, επιθυμία μου ήταν να δημιουργήσω κομμάτια που θα παραμένουν διαχρονικά στη γκαρνταρόμπα κάθε γυναίκας. Φωτεινά χρώματα εμπνευσμένα από τις χρυσαφένιες αποχρώσεις της Μεσογείου, γεωμετρικά μοτίφ χαρακτηριστικά της διαχρονικής κομψότητας της ιταλικής μόδας και δροσερά υφάσματα από φυσικές ίνες είναι ορισμένα από τα στοιχεία της συλλογής.

J96A8738.jpg

Κλείνοντας, ποια ήταν η κορυφαία συμβουλή μόδας που σας έχει δώσει ποτέ ο πατέρας σας;

Η συμβουλή του ήταν να μένω πάντα πιστή στον εαυτό μου, να μην ακολουθώ τυφλά τις τάσεις και να δημιουργώ κάθε τι με αγάπη . Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρνει κανείς να διατηρεί την ταυτότητα του κι όλα εκείνα τα μοναδικά στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν και καθιστούν την εικόνα του ερωτεύσιμη μέσα από την αυθεντικότητα του.