Μαρινιέρα: Το κλασικό sailor chic τοπ επιστρέφει και θα φορεθεί και στην πόλη

Ναταλία Κατσακιώρη
Μαρινιέρα: Το κλασικό sailor chic τοπ επιστρέφει και θα φορεθεί και στην πόλη

Είναι το μπλουζάκι που φοράνε στο repeat οι Γαλλίδες.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που απολαμβάνουμε επιτέλους τη θάλασσα και τα υπέροχα τοπία της χώρας μας. Και σε μία μεσογειακή χώρα, όπως η Ελλάδα, όπου υπήρχε πάντα μία μεγάλη παράδοση στη ναυτιλία, θα έπρεπε θεωρητικά να ξέρουμε και πολλά περισσότερα για το sailor style. Το look δηλαδή που «αρμόζει» να έχει κανείς πάνω σε ένα πλοίο, γιοτ ή ιστιοπλοϊκό. Κάτι που προφανώς δεν συμβαίνει, αν σκεφτεί κανείς ότι οι αναφορές μας για ένα από τα πιο chic styles μας έρχονται από τη γαλλική ριβιέρα. Γενικά οι Γαλλίδες είναι οι απόλυτες experts του effortless chic, είτε μιλάμε για το διάστημα που βρίσκονται στην πόλη, είτε για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Αυτό το καλοκαίρι ψηφίζουμε flats και η Jennifer Lopez έχει τα δύο must ζευγάρια της σεζόν

mariniera-(1).jpg

Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, μέσα από τις συλλογές του Jacquemus έχουμε πάει ένα βήμα πιο κοντά στο γαλλικό καλοκαίρι και κάπως έτσι επέστρεψε στο προσκήνιο και η μαρινιέρα. Το διαχρονικό, ριγέ μπλουζάκι με τις οριζόντιες ρίγες, που οι περισσότερες έχουμε ήδη στη ντουλάπα μας. Το combo μπλε-λευκό ή μαύρο-λευκό είναι το δημοφιλέστερο και αυτή η επιστροφή έρχεται να συμπληρώσει ιδανικά την τάση του sailor style, που έχει γίνει η νέα εμμονή των fashion insiders αυτό το καλοκαίρι.

mariniera-(7).jpg
mariniera-(4).jpg

Boat shoes, καπέλα, λευκά σορτσάκια και μαρινιέρες. Αυτά είναι τα items που θα δεις πλέον παντού και στην πόλη -και όχι μόνο σε κάποιο νησί- αφού φέτος αποφασίσαμε να φέρουμε τη θαλασσινή αύρα και στα urban looks μας.

mariniera-(9).jpg

Η μαρινιέρα όπως την είδαμε στα catwalks.

Εννοείται ότι η μαρινιέρα είναι το σήμα κατατεθέν του Jean Paul Gaultier. Για το καλοκαίρι, όμως του 2024 ήταν η Chanel αυτή που παρουσίασε σύνολα με πολύχρωμες μαρινιέρες, σε tank tops, πουκάμισα και φορέματα, τα οποία συνδυάστηκαν με τζιν παντελόνια ή matching φούστες και micro mini σορτσάκια.

Η μαρινιέρα έκανε όμως την εμφάνισή της και στα Pre Fall 2024 shows των οίκων Dior, Loewe και Givenchy, αυτή τη φορά στην ασπρόμαυρη εκδοχή της, αποδεικνύοντας ότι το συγκεκριμένο top θα μας απασχολήσει και μέσα στο επερχόμενο φθινόπωρο.

Dior-PreFall-NY-PO-F24-018.jpg

Dior Pre Fall 24

Οδηγός αγοράς: Πού θα βρω το τέλειο μικρό μαύρο φόρεμα στις καλοκαιρινές εκπτώσεις

Givenchy-PreFall-PO-F24-010.jpg

Givenchy Pre Fall 24