Button earrings: Η 80s τάση στα σκουλαρίκια που αποθέωσε η Hailey Bieber -Having their moment

Ναταλία Κατσακιώρη
Button earrings: Η 80s τάση στα σκουλαρίκια που αποθέωσε η Hailey Bieber -Having their moment
Photo Credit: vincenzo.grillo

Το trend στα κοσμήματα που είναι η νέα εμμονή των celebrities.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι η μόδα κάνει αναδρομές και επιστροφές. Οι ιστορικές αναδρομές και τα πιο όμορφα στοιχεία της έρχονται εξάλλου από το αρχείο της, τα ρούχα και τα αξεσουάρ που κυριαρχούσαν σε περασμένες δεκαετίες. Και μιας και ζούμε στην τρελή επιστροφή των 90s και 00s, ας μιλήσουμε λίγο και για την πιο αδικημένη δεκαετία σε επίπεδο μόδας και styling. Τα 80s. Ήταν η εποχή που έζησαν κάποιοι από εμάς, αλλά οι περισσότεροι έχουμε σαν εικόνα κυρίως από τις μαμάδες μας. Τρελές περμανάντ, μεγάλες βάτες, lycra και αερόμπικ ήταν μόνο μερικές από τις μανίες της εποχής. Τα πρώτα boss girl looks με τις pencil φούστες συνάντησαν τις αθλητικές φόρμες σε electric blue και φούξια. Η απόλυτη τρέλα σε μία εποχή που η μόδα γέννησε και τα δικά της μικρά διαμαντάκια.

Αυτό το καλοκαίρι ψηφίζουμε flats και η Jennifer Lopez έχει τα δύο must ζευγάρια της σεζόν

80s-button-earrings-(8).jpg

Και επιτέλους ένα από τα trends της δεκαετίας του 1980 επέστρεψε και εντάχθηκε στα σύνολα της καθημερινότητάς μας. Και αυτή τη φορά δεν αφορά κάποιο statement ρούχο, όπως αυτά που συνήθως έβλεπες στις οικογενειακές φωτογραφίες της εποχής, αλλά ένα αξεσουάρ που έχει κλέψει και την καρδιά των πιο stylish celebrities.

80s-button-earrings-(6).jpg

Πρόκειται για τα button earrings, δηλαδή τα σκουλαρίκια που θυμίζουν κουμπιά και έρχονται κοντά στα αυτιά μας με χρυσά σχέδια και αγκράφες. Τα strass και τα χρώματα στο κέντρο είναι και εδώ απαραίτητα. Η μαμά σου είχε σίγουρα αυτά τα σκουλαρίκια με κλιπς στη συλλογή της και σε πολλές περιπτώσεις ήταν μάλιστα και πραγματικά κουμπιά, που μπορούσε να βρει κανείς εύκολα στην αγορά, που με λίγη έμπνευση και τα κατάλληλα υλικά μετατρέπονταν σε σκουλαρίκια.

80s-button-earrings-(5).jpg
80s-button-earrings-(2).jpg

Η Hailey Bieber είναι αυτή που αποθέωσε το trend.

Μία από τις trend setters της παγκόσμιας μόδα, η Hailey Bieber, είναι και η κυρία αυτή που τα έκανε πάλι δημοφιλή στο ευρύ κοινό. Αν ρίξεις μια ματιά στα σκουλαρίκια που φοράει συχνά η Hailey Bieber, θα διαπιστώσεις ότι πρόκειται για τα ίδια button earrings με vintage στοιχεία, που είχε και η μαμά σου.

https://www.instagram.com/p/C2iLOqpPR3J/

Η ίδια, βέβαια, περιορίζεται κυρίως στα σχέδια από χρυσό με περίτεχνες σκαλιστές τεχνικές, που τα κάνουν λίγο πιπο ιδαίτερα.

Τα «αόρατα» σουτιέν είναι το fashion trick του καλοκαιριού -Όλες οι λύσεις για κάθε σωματότυπο