O Jacquemus δημιούργησε τους δικούς του Ολυμπιακούς Αγώνες -Και όχι δεν είναι AI

Ναταλία Κατσακιώρη
O Jacquemus δημιούργησε τους δικούς του Ολυμπιακούς Αγώνες -Και όχι δεν είναι AI

Ναι, ο master του marketing επιστρέφει. 

Ένας από τους βασικούς κανόνες του έξυπνου marketing είναι το να μην χάνεις ποτέ το momentum. Να κάνεις δηλαδή το σωστό λανσάρισμα, τη σωστή στιγμή. Ακόμα και αν πρόκειται για μία απλή καμπάνια ή για ένα Instagram post που θέλεις να γίνει viral. Και όταν μιλάμε για μόδα, το φαινόμενο Jacquemus είναι ο μεγαλύτερος εμπνευστής για πολλούς οίκους εκεί έξω, που έχουν προσπαθήσει να δημιουργήσουν το δικό του, μοναδικό community. Ένα παιδί του γαλλικού νότου που έγινε το χρυσό αγόρι της γαλλικής μόδας και το νέο case study σε κάθε σχολή marketing που σέβεται τον εαυτό της.

H Gigi Hadid και ο Jacquemus παίζουν μπάλα για τη Vogue και ο αθλητισμός γίνεται ξανά «τάση»

Photo-by-JACQUEMUS-on-April-30-2024.-May-be-an-image-of-chaise-lounge..jpg

Είσαι, λοιπόν, ο Simon Porte Jacquemus και οι Ολυμπιακού Αγώνες του Παρισιού πλησιάζουν. Τι κάνεις; Δημιουργείς μία καμπάνια που κυκλοφορεί στο Instagram λίγες μέρες πριν την τελετή έναρξης και τη δένεις απόλυτα με την αισθητική σου. Κάτι τέτοιο έγινε και αυτή τη φορά, μόνο που δεν πρόκειται για προϊόν AI και αυτό ήταν που ενθουσίασε το κοινό.

jpg.jpg

Θυμάσαι την πιο γνωστή ίσως καμπάνια του με τα λεωφορεία-τσάντες που έμοιαζαν να τρέχουν στους δρόμους του Παρισιού; Ήταν ένα εξαιρετικό δείγμα της λεγόμενης cgi τεχνικής, η οποία δημιούργησε αυτά τα 3D λεωφορεία, που σε κάποιους φάνηκαν πέρα για πέρα αληθινά! Το ίδιο αυτό concept αντιγράφτηκε στη συνέχεια από πολλά brands παγκοσμίως.

https://www.instagram.com/reel/CqqCfr-uovy/

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μέσα από τα μάτια του Jacquemus.

Όταν όλοι οι άλλοι ακολουθούν το δρόμο της τεχνολογίας, και που εσύ έκανες before it was cool, είναι η στιγμή να κάνεις μία επιστροφή στην πραγματικότητα και να επιστρατεύσεις τις πιο δημιουργικές σου ιδέες. Έτσι είδαμε αθλήματα όπως η κολύμβηση, ο δρόμος με εμπόδια, οι καταδύσεις και το τένις να αναπαρίστανται από πραγματικά μοντέλα ντυμένα με άψογα Jacquemus looks μέσα στο πιο σουρεαλιστικό πλαίσιο.

https://www.instagram.com/p/C9u4a8uN770/

Και κάπως είχαμε την πιο επίκαιρη καμπάνια των ημερών γεμάτη χιούμορ, γεμάτη άποψη, μόδα και λαμπερά χρώματα του γαλλικού καλοκαιριού, την εποχή που αντιπροσωπεύει τον οίκο. Και το γεγονός ότι όλη αυτή η αναπαράσταση δεν έγινε μέσω AI ήταν αυτό που ξεχώρισε και πάλι μέσα, όταν η τεχνητή νοημοσύνη που κάποτε ήταν το νέο case, τώρα έχει αρχίσει να μας απασχολεί αισθητά. Ναι σε αυτά τα αθλήματα θα συμμετείχαμε και εμείς!

Jacquemus-PO-F24-005.jpg

Είναι ο Jacquemus ο απόλυτος master του marketing; Το τεράστιο community που έχει το επιβεβαιώνει

H τελευταία του SS24 collection: