Δεκαπενταύγουστος στο χωριό: 8 σύνολα έμπνευση για να υιοθετήσεις το country chic

Ναταλία Κατσακιώρη
Δεκαπενταύγουστος στο χωριό: 8 σύνολα έμπνευση για να υιοθετήσεις το country chic
Photo Credit: The Style Stalker/launchmetrics.com/spotlight

Είσαι ήδη στο χωριό; Ξέρουμε τι πρέπει να φορέσεις σήμερα.

Κάποιοι έχουμε την τύχη να έχουμε καταγωγή ή να έχουμε γεννηθεί σε ένα μικρό χωριό της ελληνικής επαρχίας. Είτε αυτό είναι ορεινό, είτε παραθαλάσσιο. Η χώρα μας είναι γεμάτη με όμορφα μικρά χωριουδάκια που δεν έχουμε ανακαλύψει, αλλά κάθε Δεκαπενταύγουστο πάντα επιστρέφουμε στις ρίζες μας, εκεί όπου θα ξαναέρθουμε σε επαφή με τη φύση και τους δικούς μας ανθρώπους. Και βάζω και τον εαυτό μου μέσα σε αυτή την τυχερή ομάδα ανθρώπων που χαίρονται το γεγονός ότι έχουν ακόμα ένα σημείο αναφοράς, όπου θα επιστρέφουν πάντα. Ο Αύγουστος στα χωριά μας είναι μία εμπειρία που αναζητάμε μέσα στο καλοκαίρι μας και οι περισσότεροι είμαστε ήδη εδώ και μέρες πίσω στο πατρικό μας. Οπότε έχεις ετοιμάσει βαλίτσες μέρες πριν.

Από sneakers μέχρι σανδάλια αυτά είναι τα 6 flats για να περάσεις έναν άνετο Αύγουστο

https://www.instagram.com/p/C9QIzq7IgU2/

Παλιότερα με όλη την παθογένεια της ελληνικής επαρχίας να είναι σε πλήρη έξαρση ξέρεις ότι δεν ήταν καθόλου απλή υπόθεση το να κάνεις βαλίτσα διακοπών για το χωριό, αφού τα ρούχα σου περνούσαν από αυστηρή έγκριση. Τώρα πια η βαλίτσα για το καλοκαίρι στο χωριό χωρίζεται σε δύο μέρη: το καθαρά αθλητικό με βάση τις δραστηριότητες που κάνεις -aka πεζοπορία, ποδηλασία, κ.τ.λ.- και στα casual chic σύνολα τις υπόλοιπης μέρας. Εμείς, λοιπόν, θα στηριχθούμε στα items που έχεις πάρει ήδη μαζί σου και θα σου προτείνουμε οκτώ διαφορετικά looks για τη σημερινή μέρα με βάση το country chic, ένα στυλ που υιοθετήσαμε οι περισσότερες τα τελευταία χρόνια, αντιγράφοντας το british και το french summer style.

Copenhagen-str-S25-0511.jpg

Φυσικά και μιλάμε για εύκολα, δροσερά και ανάλαφρα outfits που μπορείς να φορέσεις από έναν πρωινό καφέ, μέχρι μία βόλτα στην εξοχή και ένα παραδοσιακό γλέντι κάπου το βράδυ. Το μυστικό βρίσκεται και πάλι στην απλή βάση, που μπορεί να είναι για παράδειγμα ένα midi αέρινο φόρεμα, ένα matching set με φούστα και cropped top ή ένα κοντομάνικο μπλουζάκι με μία loose βερμούδα. Ακολουθούν οι προτάσεις μας που σίγουρα θα σε ενθουσιάσουν.

https://www.instagram.com/p/C91x1B9ubJv/

Το capri pants είναι η μεγαλύτερη τάση στα παντελόνια που θα φορέσουμε και το φθινόπωρο

8 σύνολα που υιοθετούν το country chic style: