Πώς να πλύνεις σωστά το μαγιό σου για να διατηρηθεί σαν καινούργιο

Πώς να πλύνεις σωστά το μαγιό σου για να διατηρηθεί σαν καινούργιο

Φρόντισε σωστά τα μαγιό σου και θα τα φοράς ξανά και ξανά κάθε καλοκαίρι.

Καλοκαίρι θα πει θάλασσα, βουτιές και ηλιοθεραπεία. Και όλα τα παραπάνω γίνονται εννοείται με τη συνοδεία των αγαπημένων σας μαγιό. Ολόσωμο ή μπικίνι; Μικρή σημασία έχει το σχέδιο που προτιμάς στο κομμάτι της σωστής φροντίδας. Γιατί σήμερα είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για το σωστό πλύσιμο ενός μαγιό. Και θα μου πεις, οκ, μπορώ απλώς να το βάλω στο πλυντήριο, για να σου απαντήσω ότι κάπως έτσι θα πρέπει να αρχίσεις να αποχαιρετάς τα αγαπημένα σου μαγιό σιγά-σιγά, γιατί δεν προβλέπεται να αντέξουν άλλο αυτή τη μεταχείριση.

Το floating dress είναι η νέα αιθέρια τάση στα φορέματα του καλοκαιριού

Photo-by-Vera-van-Erp-on-June-22-2024.-May-be-an-image-of-1-person-boat-underwear-and-halter-top..jpg

Το αλάτι, ο ήλιος, ο αέρας, ο καυτός ήλιος και η επαφή με υλικά όπως το αντηλιακό και τα υπόλοιπα έλαια που παίρνουμε μαζί μας στην παραλία είναι οι κυριότεροι παράγοντες που κάνουν τα μαγιό μας να χρειάζονται μία πολύ συγκεκριμένη φροντίδα. Και εμείς είμαστε εδώ για να σου μεταδώσουμε όλες μας τις γνώσεις προκειμένου να διατηρήσεις για όσο το δυνατόν περισσότερο ζωντανά τα χρώματα και το shape των μαγιό της ντουλάπας σου με το σωστό πλύσιμο.

Photo-shared-by-Caetana-Botelho-Afonso-on-July-28-2024-tagging-@galpao51.-May-be-an-image-of-1-person..jpg

Πώς να πλύνεις σωστά το μαγιό σου;

Ξεκινάμε από τον πρώτο και απαράβατο κανόνα ότι πλένουμε πάντα ένα μαγιό με κρύο νερό και ως εκ τούτου αποφεύγουμε το πλυντήριο. Παίρνεις μία λεκάνη με κρύο νερό, λοιπόν, βάζεις μέσα το μαγιό σου και το ξεπλένεις ελαφρά από το αλάτι. Έπειτα χρησιμοποιείς απορρυπαντικό για ευαίσθητα ρούχα ή για πλύσιμο στο χέρι, χωρίς να βάλεις ποτέ μαλακτικό, το οποίο έχει την τάση να σπάει τις ελαστικές ίνες των υφασμάτων. Στη συνέχεια πλένεις καλά το μαγιό σου και περιμένεις λίγα λεπτά για να φύγει όλο το αλάτι.

Photo-shared-by-Vicky-Montanari-on-May-29-2024-tagging-@prada.-May-be-an-image-of-sail-towel-boat-sarong-yacht-and-houseboat..jpg

Και περνάμε στο κομμάτι που θέλεις να στεγνώσεις το μαγιό σου. Προσοχή: δεν στίβουμε ή κάνουμε κουβάρι το μαγιό μας ποτέ, γιατί αυτό καταστρέφει το shape του και μπορεί ακόμα και να χαλάσει την ελαστικότητά του. Το πιέζεις απαλά για να φύγει το πολύ νερό και αμέσως μετά το τοποθετείς σε μία πετσέτα, όπου με ταμποναριστές κινήσεις το στεγνώνεις λίγο καλύτερα. Ακριβώς όπως είναι με την πετσέτα το μεταφέρεις σε οριζόντια θέση στην απλώστρα σου ή ένα σημείο με αέρα για να ολοκληρωθεί η διαιδικασία. Τέλος, απόφυγε να στεγνώνεις τα μαγιό σου στον καυτό ήλιο.

Δανάη Παππά: Αυτό είναι το χρήσιμο αξεσουάρ που δεν λείπει ποτέ από την τσάντα της για την παραλία

Δες όλα τα βήματα αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: