Η Fisher-Price® επιστρέφει στις ρίζες της παρουσιάζοντας μια νέα σειρά ξύλινων παιχνιδιών

Η Fisher-Price® επιστρέφει στις ρίζες της παρουσιάζοντας μια νέα σειρά ξύλινων παιχνιδιών

Μια νέα σειρά ξύλινων παιχνιδιών, κατασκευασμένα έτσι ώστε να παραμείνουν διαχρονικά για πολλές γενιές!

Η νέα κυκλοφορία έρχεται μετά από πρόσφατη έρευνα της εταιρείας, η οποία αποκαλύπτει ότι το 85% των γονέων απολαμβάνει να βλέπει τα παιδιά τους να παίζουν με παιχνίδια που αγαπούσαν και εκείνοι στη παιδική τους ηλικία.

  • Η Fisher-Price επιστρέφει στις ρίζες της, καθώς παρουσιάζει τη νέα με ξύλινα παιχνίδια, Fisher-Price Wood. Μια σειρά από παιχνίδια που αντέχουν στο χρόνο και προσφέρουν ελεύθερο και δημιουργικό παιχνίδι.
  • Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το 85% των γονέων απολαμβάνει να βλέπει τα μικρότερα μέλη της οικογένειας να παίζουν με παιχνίδια που τους άρεσαν όταν ήταν και εκείνοι παιδιά και ότι το 79% επιλέγει παιχνίδια που μπορούν να παραμείνουν στην οικογένεια και τα επόμενα χρόνια.
  • Η νέα σειρά κατασκευάζεται από ξύλο που προέρχεται από πιστοποιημένες πηγές FSC®[1], ενώ η Fisher-Price στηρίζει το πρόγραμμα Trillion Trees, μια κοινή προσπάθεια των BirdLife International, Wildlife Conservation Society και WWF, για να φυτέψει 10.000 δέντρα, βοηθώντας στη δημιουργία δασών που θα απολαμβάνουν οι μελλοντικές γενιές.

Η Fisher-Price®, πρωτοπόρος στη δημιουργία ποιοτικών, εκπαιδευτικών παιχνιδιών για βρέφη, νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας[2] παγκοσμίως, επιστρέφει στις ρίζες της με την παρουσίαση της νέας σειράς Fisher-Price Wood. Από την πρώτη εμφάνιση της πρωτοποριακής σειράς ξύλινων παιχνιδιών πριν από περισσότερα από 90 χρόνια, η Fisher-Price επικεντρώνεται στη δημιουργία αξιόπιστων παιχνιδιών που εμπνέουν τη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη του παιδιού και είναι κατασκευασμένα για να αντέχουν στο χρόνο.

Η νέα διαχρονική σειρά Wood, σχεδιασμένη για παιδιά ηλικίας έξι μηνών έως πέντε ετών, παρουσιάζεται καθώς η Fisher-Price διαπιστώνει ότι το 85%των γονέων απολαμβάνει να βλέπει τα νεότερα μέλη της οικογένειας να παίζουν με παιχνίδια που οι ίδιοι απολάμβαναν όταν ήταν παιδιά, και ότι το 79% προτιμά παιχνίδια που μπορούν να παραμείνουν στην οικογένεια.[3]

Ανακαλύπτοντας επίσης, ότι οι Έλληνες γονείς επέλεξαν τα ξύλινα παιχνίδια ως την καλύτερη επιλογή για το παιχνίδι μεταξύ διαφορετικών ηλικιών, η νέα συλλογή διαθέτει σύγχρονα σχέδια που ενθαρρύνουν το ελεύθερο παιχνίδι, το οποίο θα αγαπήσουν οι παππούδες, οι γονείς και τα παιδιά. Κατασκευασμένα από ξύλο που προέρχεται από πιστοποιημένες πηγές FSC®, αυτά τα παιχνίδια αντέχουν στο πέρασμα των χρόνων και μετατρέπονται σε ανεκτίμητα κομμάτια για τις επόμενες γενιές. Μια διαχρονικότητα που είναι σημαντική, δεδομένου ότι το παιχνίδι φέρνει χαρά στο 60% των γονέων, καθώς βλέπουν τους δικούς τους γονείς, ως παππούδες πλέον, να παίζουν με τα παιδιά τους.

Η νέα σειρά απευθύνεται επίσης σε γονείς που αναζητούν μια πιο οικονομική λύση που να παραμένει διασκεδαστική, εκπαιδευτική και να προάγει την υγιή ανάπτυξη. Και με το 83% να έχει δώσει ένα ξύλινο παιχνίδι σε άλλο μέλος της οικογένειας δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το 65% θεωρεί τα ξύλινα παιχνίδια τα πιο διαχρονικά και τα αγοράζει ακριβώς για αυτόν τον λόγο.

Για πολλούς γονείς, η παρακολούθηση των παιδιών τους να παίζουν με παιχνίδια προκαλεί μια αίσθηση νοσταλγίας, καθώς η έρευνα αποκαλύπτει ότι το 90% εύχεται να είχε ακόμα κάποιο από τα παιδικά του παιχνίδια για να παίξουν τα παιδιά τους. Ωστόσο, για όσους κατάφεραν να κρατήσουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια, το 83% δηλώνει ότι επιθυμούν να μοιραστούν τα αγαπημένα τους παιχνίδια στα νεότερα μέλη της οικογένειας.

Η Fisher-Price είναι πρωτοπόρος στα ξύλινα παιχνίδια, παρουσιάζοντας την πρώτη της σειρά παιχνιδιών — «16 Hopefuls*[4]» — στη Διεθνή Έκθεση Παιχνιδιών της Αμερικής στη Νέα Υόρκη το 1931. Η σειρά επαινέθηκε για την όμορφη αισθητική και τα χαριτωμένα χαρακτηριστικά της, με τον Dr. Doodle να είναι το πρώτο παιχνίδι της Fisher-Price που πουλήθηκε!

Ο Brian Fitzharris, SVP and General Manager της Fisher-Price, δήλωσε: «Για περισσότερα από 90 χρόνια, η Fisher-Price είναι αφοσιωμένη στο να βοηθά τα παιδιά να έχουν ένα δυνατό ξεκίνημα στη ζωή τους μέσω καινοτόμων, αξιόπιστων παιχνιδιών που παρέχουν ώρες διασκέδασης και ανακάλυψης. Με τη νέα ξύλινη σειρά Fisher-Price Wood, η οποία φέρνει στην επιφάνεια μνήμες από τα πρώτα παιχνίδια Fisher-Price που κυκλοφόρησαν, δίνεται μία νέα προοπτική στη διαχρονική αξία και γοητεία των ξύλινων παιχνιδιών με μοντέρνα αισθητική, προσιτές τιμές και εξαιρετική ποιότητα καθώς είναι κατασκευασμένα από πιστοποιημένο ξύλο FSC© και σχεδιασμένα να συμβάλουν στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας του παιδιού

Με αφορμή την παρουσίαση της νέας σειράς στην Ευρώπη, η Fisher-Price υποστηρίζει την πρωτοβουλία Trillion Trees – μια κοινή προσπάθεια των BirdLife International, Wildlife Conservation Society και WWF – για την φύτευση 10.000 δέντρων, συμβάλλοντας στη δημιουργία δασών που θα απολαμβάνουν οι μελλοντικές γενιές.

Η Dr. April Bagwill, Συντονίστρια του Προγράμματος Trillion Trees, δήλωσε: «Χάρη στην γενναιόδωρη υποστήριξη δωρητών όπως η Fisher-Price, έχουμε καταφέρει να στηρίξουμε έργα σε όλο τον κόσμο που έχουν αποκαταστήσει σχεδόν μισό εκατομμύριο δέντρα και συνεχίζουμε. Συνεργαζόμαστε με τοπικές κοινότητες σε κάθε βήμα της διαδικασίας, για να επεκτείνουμε τις προσπάθειες φύτευσης γηγενών δέντρων, τα οποία παρακολουθούνται και συντηρούνται ώστε να εξελιχθούν σε φυσικά δάση, προσφέροντας οφέλη στους ανθρώπους και στη συναρπαστική βιοποικιλότητα από την οποία εξαρτόμαστε όλοι».

Η νέα σειρά είναι τώρα διαθέσιμη στην αγορά. Οι τελικές τιμές καθορίζονται αποκλειστικά από τον καταστηματάρχη λιανικής πώλησης.

[1] Αριθμός άδειας FSC: FSC-N004566

[2] Circana Global Monthly, ITPS Super Category, Πωλήσεις Οικονομικού Έτους 2023 ανά Κατασκευαστή, Extrapolated

[3] Η έρευνα σε 2.000 Έλληνες διενεργήθηκε από την Obsurvant τον Μάιο του 2024 για λογαριασμό της Mattel

[4] Η Fisher-Price κατασκεύαζε τα πρώτα παιχνίδια της χρησιμοποιώντας ατσάλι και πεύκο. Τα μέλη της ιδρυτικής ομάδας παρουσίασαν 16 παιχνίδια -που αναφέρονταν ως «16 Hopefuls»- στην Αμερικανική Διεθνή Έκθεση Παιχνιδιών του 1931 στη Νέα Υόρκη για να προωθήσουν την εταιρεία. Το Dr. Doodle ήταν το πρώτο παιχνίδι της Fisher-Price που πωλήθηκε.

Picture2.jpg